Σουδάν: Σήμερα στην Τανάγρα το δεύτερο C-27 με Έλληνες από το Σουδάν

Σουδάν: Σήμερα στην Τανάγρα το δεύτερο C-27 με Έλληνες από το Σουδάν – Σήμερα στις 4 το απόγευμα αναμένεται στο αεροδρόμιο της Τανάγρας η άφιξη του δεύτερου αεροσκάφους C-27 που μεταφέρει Έλληνες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Σουδάν
image 59

To C-27 απογειώθηκε ήδη από το αεροδρόμιο του Ασουάν και κατευθύνεται στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Εν τω μεταξύ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασαν χθες Τρίτη απεγκλωβισμένοι Έλληνες από το Σουδάν με το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων), μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια.

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι 13 Έλληνες – Έφτασαν στο Αμμάν
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμα δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν αργά χθες το βράδυ με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Αποβάλλονται από το Αρσάκειο οι έξι «νταήδες» για το περιστατικό bullying στον 15χρονο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του, Annalena Baerbock, για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.

in.gr