Αναζητούν αγνοούμενους Έλληνες στην Αντιόχεια

Αναζητούν αγνοούμενους Έλληνες στην Αντιόχεια – Ζευγάρι Ελλήνων αγνοείται στην Αντιόχεια μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, με την ΕΜΑΚ να έχει κάνει κατ’ εξαίρεση αίτημα για εις βάθος έρευνα.

Όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, χθες μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων έκαναν έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες ομογενείς.

«Χθες το βράδυ επικοινώνησα με τον γαμπρό των δύο αγνοούμενων Ελλήνων. Μας υπέδειξε το σημείο και έγιναν οι εξής ενέργειες: Κλιμάκιο αργά το βράδυ της ΕΜΑΚ έφυγε με διασωστικό σκύλο και πήγε προς το κέντρο του Χατάι. Θυμίζω εδώ ότι η ελληνική αποστολή δουλεύει πιο νότια από το σημείο που βρίσκονται οι δύο αγνοούμενοι Έλληνες. Φύγαμε, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, πήγαμε με διασωστικό σκύλο σε εξαώροφο κτίριο, όπου κάθε όροφος είχε δύο διαμερίσματα», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Έλληνες

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αρτοποιού

«Έχει ελεγχθεί ο χώρος από άλλες ομάδες διασωστικές, διότι υπάρχουν σημεία σήμανσης. Κάναμε προκαταρκτική έρευνα, επιφανειακή έρευνα. Υπάρχουν εγκλωβισμένοι, αλλά όμως δεν βρήκαμε αυτούς οι οποίοι ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού», πρόσθεσε.

«Θα υποβάλουμε κατ’ εξαίρεση αίτημα ώστε η ελληνική ΕΜΑΚ να πάει στο σημείο, να κάνει ακόμη εις βάθος έρευνα προκειμένου να βρούμε αυτούς τους αγνοούμενους. Γιατί για μας το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», δήλωσε ο κ. Αρτοποιός.

in.gr