Μεξικό: Φονικές βροχοπτώσεις στο Μοντερέι μετά από 16 μήνες ξηρασίας

 - OnCamera.gr

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους παρασυρόμενοι από χείμαρρο που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές με τις οποίες τερματίστηκαν δεκαέξι μήνες ξηρασίας στη Μοντερέι, τη βιομηχανική πρωτεύουσα στο βορειοανατολικό Μεξικό, όπου οι αρχές είχαν αναγκαστεί να προχωρήσουν στην επιβολή δελτίου στο νερό.

Τα θύματα —δύο γυναίκες, ένας άνδρας κι ένα παιδί— χάθηκαν όταν χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, διευκρίνισε η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε

Η ξηρασία των περασμένων μηνών

«Η βροχή που περιμέναμε ήρθε, αλλά πρέπει να δείξουμε εξαιρετικά μεγάλη προσοχή για να αποφευχθεί κάθε ατύχημα», προειδοποιούσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Νουέβο Λεόν, ο Σαμουέλ Γκαρσία, ανακοινώνοντας πως δεν επρόκειτο να παραδοθούν μαθήματα σε κάποια σχολεία χθες Δευτέρα.

Στην κορύφωση της ξηρασίας, η οποία στράγγιξε τα δυο από τα τρία φράγματα που τροφοδοτούν τη Μοντερέι, ο κ. Γκαρσία προωθούσε την ιδέα του «εμπλουτισμού νεφών», της αποστολής στον ουρανό σωματιδίων ιωδιούχου αργύρου για να επιταχυνθεί η υγροποίηση και να προκληθούν βροχοπτώσεις.  

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ