Αλβανικά ΜΜΕ: Δύο αεροπλάνα ήρθαν ξανά από την Ελλάδα για να σβήσουν τη φωτιά στο όρος Τσίκα

«Η Ελλάδα μας βοήθησε ξανά για την κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Από τη γειτονική χώρα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν σταλεί στην Αλβανία για να σβήσουν τις φλόγες στο όρος Τσίκα», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα gazetadita (η φωτογραφία, επάνω, συνοδεύει το άρθρο της).

Μέσω της ΕΕ

Την είδηση ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αλβανία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βοήθεια από την Ελλάδα ήρθε μετά από αίτημα της Αλβανίας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η κατάσταση στο βουνό Τσίκα χειροτέρευε και οι φλόγες πλησίασαν το τουριστικό χωριό Δρυμί.

«Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα είναι ήδη καθ’ οδόν προς την Αλβανία για να σβήσουν τις φωτιές στο όρος Τσίκα. Η υποστήριξη έρχεται μετά από αίτημα για βοήθεια από την Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της #EU. Πάντα εκεί σε ώρα ανάγκης! #StrongerTogether» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Δεν έχει τη δυνατότητα

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έστειλε αεροπλάνο για να σβήσει τις φλόγες στο νησί Σαζάν πριν λίγο καιρό. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Πελέσι, η Αλβανία δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς και συντήρησης αεροσκαφών για την κατάσβεση πυρκαγιών.

in.gr