Κατεχόμενα: Χειροπέδες σε Ελληνίδα για 11 κιλά χασίς – «Σύνδεση με την Ελλάδα»

 - OnCamera.gr

Εντεκα κιλά ινδικής κάνναβης, αξίας 6 εκ τουρκικών λιρών (περίπου 375.000 ευρώ), εντόπισε η υπηρεσία καταπολέμησης ναρκωτικών της «αστυνομίας» στα κατεχόμενα μετά την επιχείρηση «Το τελευταίο ταξίδι», στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από embargoed.org).

«Σύνδεση με την Ελλάδα»

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Κίπρις Ποστασί, για την υπόθεση συνελήφθη γυναίκα που φέρεται να είναι Ελληνίδα και γι’ αυτό το δημοσίευμα κάνει λόγο για «σύνδεση με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «αστυνομικός ανακριτής» Σερκάν Σακαλί ανέφερε στο «δικαστήριο» ότι (προχθές), 5 Μαΐου στις 15.10, σε βαλίτσα στο παράνομο αεροδρόμιο, εντοπίστηκαν 9 πακέτα τυλιγμένα σε νάιλον, που περιείχαν ποσότητα περίπου 11 κιλών ινδικής κάνναβης.


Το δημοσίευμα της Κίπρις Ποστασί: «11 κιλά κάνναβης στο Ερτσάν: Εντοπίστηκε σύνδεση στην Ελλάδα», γράφει στο τίτλο της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα

Μετά από έρευνα, ανέφερε, ανακάλυψαν ότι η ύποπτη που συνελήφθη στις 4 Μαΐου, είχε έρθει σε επαφή στην Ελλάδα με άτομο που είναι γνωστό ότι ασχολείται με εμπορία ναρκωτικών υπό την ονομασία Μάκης, ο οποίος της εξασφάλισε τα χαρτιά εισόδου και διαμονής στο ψευδοκράτος, κι επιπλέον 450 ευρώ για έξοδα ταξιδιού.

Με οδηγία του Μάκη

Εγινε επίσης γνωστό ότι η ύποπτη συναντήθηκε στις 5 Μαΐου στο αεροδρόμιο στην Ελλάδα, με οδηγία του Μάκη, με άτομο από το οποίο πήρε το εισιτήριο και τα έγγραφα εισόδου στο ψευδοκράτος και για το ξενοδοχείο.

Τα πακέτα με τα ναρκωτικά θα πήγαιναν στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενε στα κατεχόμενα η ύποπτη από άλλο άτομο που δεν γνώριζε και γι’ αυτό θα ελάμβανε 1000 ευρώ.

Ο Σακαλί ανέφερε ότι η ύποπτη παραδέχθηκε, μέσω διερμηνέα, τις κατηγορίες που της προσάφθηκαν και έδωσε θεληματική κατάθεση.

Σύμφωνα με τον «αστυνομικό ανακριτή», διερευνάται κατά πόσο υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση της υπόπτου με τη «νότια Κύπρο», όπως αναφέρονται οι ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

Η ύποπτη τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση.

Πηγή: kibrispostasi.com, politis.com.cy