Τουρκία: «Σε δυο χρόνια θα στείλουμε άνθρωπο στο φεγγάρι»

Μπορεί η οικονομία της Τουρκίας να βρίσκεται στα τάρταρα. Μπορεί ο πληθωρισμός να σκαρφαλώνει κάθε μήνα. Μπορεί ο κόσμος να έχει εξαθλιωθεί, να πεινάει και να μην έχει τη δυνατότητα να αγοράσει βασικά αγαθά, αλλά οι Τούρκοι δηλώνουν έτοιμοι να πατήσουν στο φεγγάρι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA) Σερντάρ Γιλντιρίμ μάλιστα είπε ότι η επίτευξη ενός τέτοιου σχεδίου είναι η ναυαρχίδα όλων των σχεδίων που έχει η χώρα, ενώ είπε με αισιοδοξία ότι «η Τουρκία θα φτάσει πολύ μακριά».

Αυτό γράφει σήμερα η εφημερίδα Yeni Safak, αλλά με μια προσεκτικότερη ανάγνωση των όσων είπε ο κ. Γιλντιρίμ φαίνεται ότι έχουν δρόμο ακόμη να διανύσουν οι Τούρκοι.

«Είναι ένα τεχνολογικά τεράστιο άλμα στο πρόγραμμα. Τώρα, φυσικά, το να φτάσεις στο φεγγάρι δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στην σκέψη. Το παλεύουμε.» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει. Μάλιστα λένε ότι ο πύραυλος που θα πάει Τούρκο αστροναύτη στο φεγγάρι, θα είναι φτιαγμένος στην Τουρκία, ότι οι προετοιμασίες και οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και ότι οι Τούρκοι είναι πλέον έτοιμοι για το άλμα αυτό.

Και φυσικά στόχος είναι να καρφώσουν την τουρκική σημαία στο φεγγάρι. Αρχικά θα στείλουν ένα μη επανδρωμένο όχημα που θα προσγειωθεί στη σελήνη ενώ αυτό το όχημα θα αφήσει και την τουρκική σημαία εκεί.

«Έχουμε ένα τέτοιο όνειρο. Να υψωθεί η σημαία μας στο φεγγάρι, και αν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο στο σημείο του φεγγαριού που είναι ορατό από την Τουρκία. Όταν το βλέπουν από την Τουρκία (το φεγγάρι), τότε οι άνθρωποι που το κοιτάζουν με τηλεσκόπιο θα μπορούν να δουν τη σημαία μας και να τη φωτογραφίσουν»

Φεγγάρι όπως… Αιγαίο

Τελικά φαίνεται ότι οι Τούρκοι είναι… «παμφάγοι». Μετά τα όσα κάνουν στο Αιγαίο και αμφισβητούν την Ελληνική κυριαρχία, τώρα έβαλαν στο μάτι όχι μόνο το φεγγάρι, ότι έχουν και σε αυτό δικαιώματα, αλλά και όλους τους πλανήτες.

Ο κ. Γιλντιρίμ είπε χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία και ο λαός μας έχουν δικαιώματα τόσο στο φεγγάρι όσο και σε άλλα ουράνια σώματα. Η συνθήκη του ΟΗΕ λέει ότι όλα τα αντικείμενα στο διάστημα είναι κοινή ιδιοκτησία της ανθρωπότητας. Φτάνοντας στη Σελήνη, στην πραγματικότητα, έχει μια νομική διάσταση. Η Τουρκία είναι μια χώρα που εάν καταφέρει να στείλει ένα όχημα στο φεγγάρι και να αφήσει ένα σημάδι εκεί τότε θα μπορεί να υπερασπιστεί και θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της εκεί.»

in.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ - CREATIVE PROJECTS

https://www.youtube.com/watch?v=sj3hX-_O1Jc&feature=youtu.be Δείτε την εκπομπή στο Facebook (κοινωνική δικτύωση) εδώ: https://fb.watch/pMwY_S3NcB/ Μια ολοκληρωμένη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση την αστική αναζωογόνηση της γειτονιάς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.Παρεμβάσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες, όπως αυτή της διαπλάτυνσης της Λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, η δημιουργία νέων θέσεων…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ONCAMERA

https://youtu.be/k1fIXgSAumw Αξιόλογος και αυθεντικός χοροδιδάσκαλος από την Κρήτη. Με πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση της κρητικής παράδοσης, ο Γιάννης Μεγαλακάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του On Camera «Εν αρχή ην ο…

https://youtu.be/F94ngpOCEhM Την Παρασκευή 26/01/2024 το OnCamera.gr βρέθηκε στο National Event του Climate Pact. Στη κάμερα μας μίλησαν:H συντονίστρια της χώρας για την Ελλάδα για το EU Climate Pact και Διευθύνουσα…

https://youtu.be/CiUVwC3gjr4 Η σύγχρονη τεχνολογία στις υπηρεσίες του επιχειρείν. Η κα Κωνσταντακάτου, μία νέα και πρωτοπόρος επιχειρηματίας, μας μίλησε για τους νέους τρόπους πώλησης αγαθών και προϊόντων, καθώς και την προσφορά…

https://youtu.be/jZtGxxi4mjk Για κάποιους τα αυτοκίνητα και οι μηχανές είναι περισσότερο από απλά μέσα μεταφοράς. Είναι αντικείμενα πάθους, πηγή έμπνευσης και τρόπος ζωής. O Γιάννης Καγιόπουλος από τα πρώτα χρόνια της…