Συρία: Αναχαιτίσαμε ομοβροντία ισραηλινών πυραύλων με στόχο τη Δαμασκό – Υπάρχουν ζημιές

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε ομοβροντία ισραηλινών πυραύλων (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) με στόχο την περιοχή της Δαμασκού, σύμφωνα με συριακή στρατιωτική πηγή την οποία επικαλούνται κρατικά ΜΜΕ.

Εκατοντάδες πλήγματα

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, έχουν καταγραφεί ζημιές. Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων για σχόλια.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα, σχεδόν όλα από αέρος, εναντίον θέσεων των ένοπλων δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, κυρίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Οι ισραηλινές αρχές διαμηνύουν τακτικά πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του εβραϊκού κράτους, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.

Ο πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, ενώ ξερίζωσε εκατομμύρια άμαχους, οι οποίοι μετατράπηκαν σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.

Πηγή: ΑΠΕ