Ηλεκτρικό ρεύμα: έρχονται νέα μέτρα

Ηλεκτρικό ρεύμα - OnCamera.gr

Μεγάλο πλήγμα έχει δημιουργηθεί στα νοικοκυριά το τελευταίο χρονικό διάστημα με το ηλεκτρικό ρεύμα να έχει τρομερή άνοδο.

Σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές στα τιμολόγια για τον μήνα Οκτώβριο από τους προμηθευτές ρεύματος.
Με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς, η μέση τιμή της κιλοβατώρας που πρόκειται να ανακοινώσουν θα κυμανθεί περίπου 0,6 ευρώ ή ελάχιστα παραπάνω.

Την Τετάρτη θα γίνει γνωστή και η κρατική επιδότηση όπου θα περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού στα τιμολόγια ρεύματος. Με λίγα λόγια, θα δίνεται κλιμακωτή επιδότηση στα νοικοκυριά ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης, ενώ ταυτόχρονα θα θεσμοθετηθούν συγκεκριμένα κλιμάκια αλλά και μπόνους για εκείνους που θα μειώσουν την κατανάλωσή τους σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται να υπάρξουν κατηγορίες χρέωσης και συγκεκριμένα έως 500 κιλοβατώρες το μήνα, από 500 έως 1.000 και άνω των 1.000. όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία θα απολαμβάνουν το σύνολο της επιδότησης, ενώ όσο αυξάνει η κατανάλωση, το ποσό που θα καταβάλει το κράτος θα μειώνεται.

Αντίστοιχα, για εκείνους που θα μειώνουν την κατανάλωσή τους σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα θα προβλέπεται επιπλέον επιδότηση ώστε να έχουν κίνητρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ