«Σφαγή» Βασιλακόπουλου – Γιαννάκου on air για… αμόρφωτους υγειονομικούς

|| - OnCamera.gr

Ένταση επικράτησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μεταξύ του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, όσον αφορά στον εμβολιασμό των υγειονομικών.

Ο κ. Γιαννάκος, αναφερόμενος στη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, επεσήμανε πως «στοχοποιείται το υγειονομικό προσωπικό» ακόμη και άτομα από την ίδια την υγειονομική κοινότητα, αναφέροντας πως μεταξύ αυτών είναι και ο κ. Βασιλακόπουλος.

Τόνισε πως από τα στοιχεία δεν προκύπτει διασπορά στα νοσοκομεία με ευθύνη των υγειονομικών, που όπως είπε έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85% (στα νοσηλευτικά ιδρύματα), κάνουν κάθε εβδομάδα self test είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι και τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος θυμήθηκε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο καθηγητής περί «αμόρφωτων υγειονομικών», αλλά παραδέχθηκε πως πλέον «είναι πιο προσεκτικός».

«Άναψαν τα αίματα»

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Βασιλακόπουλος, διευκρίνισε πως δεν ήταν αυτό που είπε και εξήγησε πως αναφερόταν στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που, όπως είπε, είναι «και θέμα μόρφωσης».

Επέμεινε πως στον νοσηλευτικό κλάδο υπάρχουν άτομα χαμηλής μόρφωσης και κατά τα δεδομένα, όσο μεγαλύτερη η μόρφωση, τόσο λιγότερες οι ενστάσεις στον εμβολιασμό.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν τότε, με τον κ. Γιαννάκο να απαντά στον κ. Βασιλακόπουλο πως αυτές οι δηλώσεις των «αδικούν». «Έπρεπε να διαπαιδαγωγείτε την κοινωνία, όχι να λέτε αυτά που λέτε» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, όμως, υπεραμύνθηκε τις δηλώσεις του, αναφέροντας πως παραθέτει τα στοιχεία.

Δείτε το βίντεο

 

 

in.gr