Δάφνη Καραβοκύρη: Συγκινεί η εξομολόγηση για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία

|| - OnCamera.gr

Για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη την Τετάρτη (02/06), η Δάφνη Καραβοκύρη και αποκάλυψε πως έφτασε από 62 κιλά στα 39,5 μέσα σε έναν χρόνο.

Αναλυτικά, η δημοσιογράφος είπε σε ηλικία 15 ετών άρχισε επίσημα να ζει με τον πατέρα της, ο οποίος ήταν εκδότης περιοδικών μόδας και η Δάφνη Καραβοκύρη τόνισε:

«Όταν είσαι παιδί, και πόσο μάλλον όταν είσαι κορίτσι με ευαισθησίες και βλέπεις τα μοντέλα στο σπίτι σου, θέλεις να τους μοιάσεις».

«Έχασα τα μαλλιά μου, μου κόπηκε η περίοδος»

H Δάφνη Καραβοκύρη, στη συνέχεια, δήλωσε πως άρχισε τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία, όταν αποφάσισε να «χάσει δυο κιλάκια» σε ηλικία 14 ετών, λέγοντας:

«Ήμουν ένα παιδί, που έσφυζε από ζωή και αποφάσισα να πιω αυτή τη ζωή με το καλαμάκι, στην κυριολεξία. Να γίνω κάτι αποστεωμένο, ένα φάντασμα του εαυτού μου, που τότε δεν το καταλάβαινα».

Φυσικά, όπως αποκάλυψε και η ίδια προκλήθηκαν διάφορα ζητήματα στον οργανισμό της αφού «έχασε τα μαλλιά της, της κόπηκε η περίοδος, το δέρμα της έγινε πιο λεπτό από το χαρτί, αϋπνία».

Πάντως, δεν υπάρχουν φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο γιατί -όπως είπε- δεν θέλει να βλέπει τον εαυτό της «παραμορφωμένο».

«Αυτοτραυματιζόμουν και κάθε πρόσληψη τροφής ήταν μια τιμωρία»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Δάφνη Καραβοκύρη τόνισε πως έφτασε να ζυγίζει 39,5 κιλά από 62 μέσα σε έναν χρόνο και για να μην γίνεται αντιληπτό πως έχανε βάρος «σαν νερό», όπως ανέφερε, φορούσε φαρδιά ρούχα και κρυβόταν το θέμα της νευρικής ανορεξίας και έτρωγε μόνο κάποια μουστοκούλουρα.

Ακόμα, η Δάφνη Καραβοκύρη δήλωσε πως δεν πήγαινε σε πάρτι για πάλευε να αδυνατίσει και δεν ήταν ικανοποιημένη, συμπληρώνοντας:

«Έκανα και εμετούς, αυτοτραυματιζόμουν και κάθε πρόσληψη τροφής ήταν μια τιμωρία. Στο μυαλό μου είχα όρεξη αλλά δεν ακολουθούσαν τα υπόλοιπα. Είναι μια ασκητική ζωή, είναι μια κατηφόρα που δεν έχει πάτο»

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ