Νικολέτα Βλαβιανού: Δεν είναι μόνο η προηγούμενη γενιά – Oι νεότεροι κάνουν χειρότερα

||

Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) η γνωστή ηθοποιός Νικολέτα Βλαβιανού, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο τσουνάμι καταγγελιών που έχει ταράξει συθέμελα το χώρο του θεάτρου.

Η ηθοποιός μιλώντας για τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο ΣΕΗ, στο οποίο είναι γραμματέας τόνισε:

«Ζητάμε να αναγνωριστεί το επάγγελμα του ηθοποιού με δικό του κωδικό στο ΙΚΑ, μας έχουν με κωδικό πιλότου και βοηθού πιλότου. Αν είσαι τυχερός, γιατί έχει και πιο κάτω. Δυστυχώς ο ηθοποιός δεν αντιμετωπίζεται σαν επάγγελμα, καθώς δεν υπάρχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Αν δεν έρθει η κατηφόρα, δεν θα έρθει η ανηφόρα. Τώρα είμαι στο διοικητικό του ΣΕΗ, ασχολούμαι χρόνια με τον συνδικαλισμό».

Η Νικολέτα Βλαβιανού επίσης σημείωσε:

«Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι φίλος μου, κολλητός για πάρα πολλά χρόνια. Εγώ ασχολούμαι περισσότερο με τα εργατικά και τα ένσημα, προσπαθούμε όλοι μαζί και προχωράμε. Οι νέοι ηθοποιοί αρχίζουν και ξυπνάνε… Αν ήμουν στο Πειθαρχικό, θα είχα παραιτηθεί. Θα μου ήταν πολύ βαρύ γιατί έχω δουλέψει με όλους. Με κάποιους ανθρώπους πράγματι δεν το περίμενα, γιατί είχα πολύ καλές σχέσεις.»!

Η Νικολέτα Βλαβιανού είπε ακόμα:

«Είχαν ακουστεί κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις. Δεν μπορείς να κάθεσαι να τα ψάχνεις όλα αυτά. Είναι στενάχωρα. Με όλα αυτά που έγιναν, πήραν θάρρος και άλλοι άνθρωποι σε άλλες δουλειές.

Γίνεται ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Εμείς μαζεύουμε κάποιες περιπτώσεις, τις σοβαρές τις πηγαίνει ο Πασχάλης Τσαρούχας στον Εισαγγελέα. Δεν είμαστε δικαστές εμείς. Έρχονται καταγγελίες στο ΣΕΗ και για νέους ανθρώπους. Δεν είναι μόνο η προηγούμενη γενιά και οι νεότεροι κάνουν χειρότερα. Το θέατρο είναι χαρά, η τέχνη είναι ευτυχία»!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το σχετικό απόσπασμα με όσα δήλωσε η Νικολέτα Βλαβιανού:

in.gr