Αστυνομικός – μαϊμού εξαπατούσε κόσμο για να πάρει χρήματα – Πώς «παγίδευε» τα θύματά του

|| - OnCamera.gr

Σενάριο ταινίας, θυμίζει η ιστορία με τον απατεώνα που παρίστανε τον αστυνομικό Δίωξης Ναρκωτικών, για να αποσπάσει χρήματα από τα θύματά του.

Ο «μαϊμού» – αστυνομικός μάλιστα για να γίνει πιο πιστευτός, έκλεινε ραντεβού στα θύματά του, σε καφέ γνωστής αλυσίδας πίσω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, τους έλεγε ότι μπορούσε να τους πουλήσει κατασχεμένα οχήματα από τον ΟΔΔΥ, και μόλις έπαιρνε τα χρήματα, εξαφανιζόταν.

«Πετάγομαι στη ΓΑΔΑ και επιστρέφω»,  έλεγε ζητώντας από τα θύματά του να περιμένουν για λίγο μέχρι να πεταχτεί στο γραφείο του στην Ασφάλεια να τους φέρει τα κλειδιά.

Η Ασφάλεια Εξαρχείων μετά την καταγγελία του τελευταίου θύματος του «μαϊμού αστυνομικού» και ενδελεχή έρευνα κατάφερε να τον ταυτοποιήσει με αποτέλεσμα να στείλει στον εισαγγελέα τον φάκελο της «δεμένης» υπόθεσης χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει μέχρι στιγμής συλληφθεί. Ο 42χρονος κατηγορείται για παράβαση των άρθρων 175,386 Π.Κ «Αντιποίηση αρχής και απάτη από δράστη επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, δρώντα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια» ενώ μέχρι στιγμής έχουν προκύψει 13 περιπτώσεις απάτης.

Ανάμεσα στις 13 περιπτώσεις υπάρχουν θύματα και από την επαρχία όπως η περίπτωση δύο γυναικών που στις 16 Απριλίου κατέθεσαν μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Πώς «παγίδευε» τα θύματά του

Το τελευταίο θύμα του απατεώνα, ήταν ένας 23χρονος άντρας, ο οποίος στις 9 Απριλίου, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και κατήγγειλλε την περιπέτειά του, στους αστυνομικούς κατονομάζοντας «συνάδελφό» τους, που όπως τους είπε υπηρετούσε στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Το θύμα, κατέθεσε, όπως αναφέρει το protothema.gr, ότι ο «αστυνομικός» με το μικρό όνομα Μιχάλης που έχει γραφείο στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλέξάνδρας, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω της αδερφής του η οποία εργάζεται σε καφέ της περιοχής του Χολαργού στην οποία ο «αστυνομικός» σύχναζε ως πελάτης, του είπε ότι μπορεί να μεσολαβήσει για αγοράσει σε χαμηλή τιμή ένα αυτοκίνητο από τον ΟΔΔΥ

«Ο Μιχάλης, προφασιζόμενος ότι είναι αστυνομικός και υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών, με έδρα το κτήριο της ΓΑΔΑ επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, την 9-4-2021 και περί ώρα 07:50 συναντήθηκε με τον ανωτέρω μηνυτή στην οδό Δημητσάνας έξωθι του καταστήματος Γρηγόρης όπισθεν του κτηρίου της ΓΑΔΑ και με το πρόσχημα ότι μπορεί νομότυπα να του πουλήσει κατασχεθέν από την υπηρεσία του αυτοκίνητο πριν αυτό παραδοθεί στον ΟΔΔΥ κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και εν συνεχεία να εξαφανιστεί λέγοντας ότι μεταβαίνει στα γραφεία της υπηρεσίας για να τακτοποιήσει τα γραφειοκρατικά της μεταβίβασης» αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία. Έτσι, όταν ο 22χρονος είδε ότι περνούσε η ώρα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου μαζί με τα χαρτιά δεν έρχονταν και ο «αστυνομικός» που είχε πεταχτεί στο γραφείο του στη ΓΑΔΑ ήταν άφαντος, πήγε στο Τμήμα Εξαρχείων.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Εξαρχείων, έπιασαν αμέσως δουλειά και μέσα από «πηγές» και δίκτυα προσώπων κατάφεραν πολύ γρήγορα να ταυτοποιήσουν τον «μαϊμού» αστυνομικό και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί. Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό «Από την έρευνα που κάναμε στο ηλεκτρονικό αρχείο της υπηρεσίας μας, διαπιστώσαμε ότι ο ανωτέρω κατηγορούμενος έχει κατηγορηθεί και άλλες φορές γιατί δρα κατά σύστημα με πανομοιότυπο τρόπο παρουσιαζόμενος δηλαδή ως αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών και καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να εξαπατά πολίτες αποσπώντας χρηματικά ποσά».