Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β

|| - OnCamera.gr

Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β για τις δράσεις της Περιφέρειας υπέρ της προστασίας των πολιτών από την πανδημία αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β και να τιμάμε το λειτούργημα που επιτελεί ειδικά τώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας»

Τα γραφεία της Περιφέρειας επισκέφθηκε σήμερα το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β προκειμένου να απονείμει στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις της Περιφέρειας υπέρ της προστασίας των πολιτών από την πανδημία αλλά και την έμπρακτη υποστήριξη του προσωπικού του Ε.Κ.Α.Β.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος Χ. Αγγελίδης, ο Γ. Γραμματέας Ι. Γούλας και ο Ταμίας Χ. Βεντούλης της Ομοσπονδίας.

Τα μέλη του Προεδρείου ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Πατούλη τόσο για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει με στόχο την καλύτερη θωράκιση των πολιτών από τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και την έμπρακτη στήριξη στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β, εστιάζοντας στην ενίσχυση του με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Προεδρείο του Ε.Κ.Α.Β, για τη βράβευση, υπογραμμίζοντας πως τον τιμά ιδιαίτερα και τον γεμίζει δύναμη να συνεχίσει την προσφορά σε όλους τους λειτουργούς της υγείας, που επιτελούν τόσο δύσκολο και συνάμα τόσο κρίσιμο έργο, αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η αποτελεσματική προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και η έμπρακτη στήριξη των δομών και φορέων υγείας, που αυτή την περίοδο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Σ΄αυτό το πλαίσιο βρισκόμαστε και θα συνεχίσουμε στο πλευρό του Ε.Κ.Α.Β., στηρίζοντας το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί. Ήδη στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης του τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας (100 εκ. € από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 για την ενίσχυση 73 φορέων Υγείας), ενισχύουμε το ΕΚΑΒ με περισσότερα από 4 εκ. € για την πρόσληψη 284 εξειδικευμένων στελεχών. Παράλληλα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για τη δημοπράτηση του έργου της προμήθειας 20 ειδικά διαμορφωμένων Μοτοσικλετών Ταχείας Ανταπόκρισης για το ΕΚΑΒ, έργο που εντάχθηκε πολύ πρόσφατα (Φεβρουάριος του 2021) στο ΠΕΠ Αττικής.

Θα συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση και θα είμαστε δίπλα στο Ε.Κ.Α.Β., όποτε μας χρειάζεται, με όσα μέσα διαθέτουμε».