Βασιλακόπουλος: Να επιτραπούν οι μετακινήσεις για το Πάσχα και να ανοίξει η εστίαση

|| - OnCamera.gr

Μπορεί ο κοροναϊός να συνεχίζει να καλπάζει και τα νοσοκομεία να στενάζουν από τις δεκάδες εισαγωγές ασθενών σε καθημερινή βάση, ωστόσο υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα καθώς και να ανοίξει η εστίαση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος,  επεσήμανε πως σε ότι αφορά τις μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ρεαλισμό.

Όπως εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος η θεωρία να μη μετακινηθούμε και να παραμείνουμε στα σπίτια μας τηρώντας αποστάσεις και μέτρα, είναι μόνο θεωρία, καθώς ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown και δεν θα πειθαρχήσει.

Κατά συνέπεια, συνέχισε ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον Ant1, θα πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις. Έτσι οι πολίτες θα μπορέσουν να πάνε στα χωριά τους και να κάνουν Πάσχα σε ανοιχτούς χώρους και με μεγαλύτερες αποστάσεις, τηρώντας τα αυτονόητα μέτρα και επιδεικνύοντας την απαραίτητη ατομική ευθύνη.

Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε, όσοι μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε θα μαζευτούν σε πλατείες, είτε θα συνωστιστούν μέσα στα διαμερίσματα.

Συμπλήρωσε δε ότι οι μετακινήσεις μπορούν να επιτραπούν χωρίς ρίσκο σε όσους έχουν εμβολιαστεί και σε όσους έχουν νοσήσει, καθώς έχουν αποκτήσει ανοσία, ενώ για τους υπόλοιπους είναι απαραίτητο το self test.

Να ανοίξει άμεσα η εστίαση

Ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι κατά την άποψη του θα πρέπει να ανοίξει άμεσα η εστίαση, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να βγουν έξω με τάξη και σε εξωτερικούς χώρους, αντί να συνωστίζονται άναρχα σε πλατείες και παραλίες.

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ