Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει στην «Θαλάσσια Ιερά Οδό»

|| - OnCamera.gr

Εξαιρετική προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού αποτυπώματος των περιοχών από τις οποίες θα διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός.

Η πρωτοποριακή ιδέα της «Θαλάσσιας Ιεράς Οδού» αφορά στη χάραξη μιας νέας θαλάσσιας διαδρομής, σε αντιστοίχιση της αρχαίας χερσαίας Ιεράς Οδού, η οποία θα συνδέει δια θαλάσσης τον Πειραιά με την Ελευσίνα μέσω πλοιαρίων.

Στη διάρκεια του πλου οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τα όσα διαδραματίστηκαν στις περιοχές που διασχίζουν.

Ιστορικά γεγονότα από τη μακραίωνη ελληνική ιστορία, όπως η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και τα Ελευσίνια Μυστήρια, θα αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας περιήγησης.

Η πρωτότυπη αυτή περιήγηση μέσω της Θαλάσσιας Ιεράς Οδού υλοποιείται με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ σε συνεργασία με την ‘2023 ELEVSIS – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’ και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει ενεργά στην ιδέα αυτή. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε σχετικά: «Χαιρετίζουμε την ιδέα της Θαλάσσιας Ιεράς Οδού και ευχαριστούμε θερμά τον Ο.Λ.Ε. και την ‘2023 ELEVSIS – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης’ για την πρόταση τους.

Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού αποτυπώματος των περιοχών από τις οποίες θα διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός.

Δεν θα μπορούσε συνεπώς να απουσιάζει η Σαλαμίνα της σπουδαιότερης Ναυμαχίας της Παγκόσμιας Ιστορίας από αυτήν, σύμφωνα με το in.gr

Μέσα από το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα στοχεύουμε να τοποθετηθεί η Σαλαμίνα στον τουριστικό χάρτη αναδεικνύοντας τη μοναδική ιστορική της κληρονομιά και τη σημασία της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ