25η Μαρτίου: Η ρωσική υπερσύγχρονη φρεγάτα «Admiral Kasatonov» στον Πειραιά

|| - OnCamera.gr

Η ρωσική υπερσύγχρονη φρεγάτα «Admiral Kasatonov» βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από την Τρίτη 23 Μαρτίου, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκπροσώπησης της χώρας για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπως είχε γίνει γνωστό προ ολίγων ημερών, δυνάμεις των τριών χωρών που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την Ανεξαρτησία των Ελλήνων, θα δώσουν το «παρών» τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων και το «καμάρι» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού «δένει» στο λιμάνι του Πειραιά.

Η υπερσύγχρονη ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Κασατόνοβ» του Βόρειου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας?? επισκέπτεται το λιμάνι του Πειραιά #Ελλάδα ?? στις 23-26 Μαρτίου 2021. pic.twitter.com/OlrwCNeuDM

— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) March 23, 2021

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «Admiral Kasatonov» βρέθηκε στον Πειραιά και στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ενώ τότε η ρωσική πρεσβεία είχε τονίσει ότι όλο το πλήρωμα είχε εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κοροναϊού Sputnik V.

Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο είναι από τις πιο αναβαθμισμένες και προηγμένες κύριες μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας και υπηρετεί στο Βόρειο Στόλο, ενώ διαθέτει μεγάλη δύναμη πυρός και άλλα λειτουργικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Η φρεγάτα αυτή είναι κλάσσης «Admiral Gorshkov» και καθελκύστηκε το 2014, ενώ εντάχθηκε σε υπηρεσία με τον Βόρειο Στόλο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού τον περασμένο Ιούλιο. Έχει συνολικό μήκος 130 μέτρα, εκτόπισμα 4.500 τόνους και επιχειρησιακή εμβέλεια άνω των 4.000 μιλίων.

Διαθέτει τους πανίσχυρους πυραύλους cruise Kalibr, κατάστρωμα και υπόστεγο για να φέρει ελικόπτερο τύπου Ka-27 ανθυποβρυχιακού πολέμου.

in.gr