Μητροπολίτης Μόρφου: Αυτός είναι ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων

|| - OnCamera.gr

Η ανεόρταστη ζωή είναι ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων, τόνισε ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, επισημαίνοντας ότι «κρύβονται δαιμονικές δυνάμεις πίσω από την επίθεση εναντίον της Χριστιανοσύνης».

«Στόχος της νέας τάξης»

«Είναι ένας στόχος της νέας τάξης πραγμάτων να είναι η ζωή των ανθρώπων ανεόρταστη, να μην έχει γιορτές, να μην έχει χαρά δηλαδή. Να μην έχει ζωή Χριστού, που είναι η μόνη ζωή» ανέφερε ο κ. Νεόφυτος σε συνέντευξή του χθες Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM 103.6.

«Εμείς πρέπει να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο από τους έχοντες εξουσία, είτε εκκλησιαστική, είτε πολιτική, ως πιστοί, ως κλήρος, ως λαός να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Επίσης, ο κ. Νεόφυτος συμπλήρωσε πως στα όρια της δικής του μητρόπολης θα διεκδικήσει σε επίπεδο νομικό το δικαίωμα της ελεύθερης θρησκευτικής λατρείας.

Ο μητροπολίτης Νεόφυτος τόνισε επίσης ότι «πάσχουμε και θεολογικά και ιδεολογικά».

«Οι χρυσαυγίτες είναι έξω»

Μεταξύ άλλων, είπε ότι «τώρα κρίνονται οι κυβερνώντες. Υποψιάζομαι ότι στόχος… του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού της νέας τάξης είναι να προκληθεί ένα χάος σε όλους τους τομείς και να φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου οι λαοί και τα έθνη θα θέλουν δικτατορία και ολοκληρωτισμό αφού θα αποτύχει η Δημοκρατία».

Όπως αναφέρεται στο in.gr: «Να μην νομίζουν ότι επειδή έβαλαν τη Χρυσή Αυγή φυλακή… οι χρυσαυγίτες είναι έξω. Και η Αριστερά έχει ακραίους και η δεξιά και οι μετανάστες έχουν ακραίους. Υπάρχουν όλα τα εύφλεκτα υλικά για μια μεγάλη παρατεταμένη αναταραχή που θα οδηγήσει σε κατάλυση της Δημοκρατίας και σε υποχρέωση του στρατού να επέμβει. Υποχρέωση του υγιούς στρατού να επέμβει για να σώσει την κατάσταση. Αυτά που λέω δεν είναι κινδυνολογίες, ούτε σενάριο φαντασίας», συμπλήρωσε.

«Αν ένας θεσμός δεν λειτουργεί σωστά, αν σταματήσει ο κοινοβουλευτισμός τότε σταματά η εκτελεστική εξουσία, μετά σταματά η πνευματική εξουσία… Σε επίπεδο θεωρητικό εισηγήθηκα από καιρό μια πνευματική αντίσταση στον ολοκληρωτισμό της νέας τάξης πραγμάτων», είπε ο κ. Νεόφυτος.

«Να διαβάσουν ψαλτήρι»

«Είπα να ξεκινήσουν να διαβάσουν ψαλτήρι. Μια πανάρχαια προσευχή της Εκκλησίας των πρωτοτόκων. Να αναπτύξουμε μια ενεργειακή, αντίσταση. Υπάρχουν πόλεις της Ελλάδος όπου έχουν φτιάξει, με μια απλή δική μας παρότρυνση, ομάδες των 10 ατόμων και το ψαλτήρι διαβάζεται ολόκληρο μέσα σε μια μέρα.

»Κρύβονται δαιμονικές δυνάμεις πίσω από την επίθεση εναντίον της Χριστιανοσύνης», κατέληξε ο μητροπολίτης Μόρφου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ