Ερώτηση Ψυχογιού για τον Προαστιακό Λουτρακίου

Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στην πρόοδο του έργου του Προαστιακού Λουτρακίου.
Σύμφωνα με την Ερώτηση, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου που ελήφθη στις 25-10-2022, η ΕΡΓΑ.ΟΣΕ Α.Ε. που έχει την ευθύνη κατασκευής του έργου, ένα χρόνο μετά δεν έχει παρουσιάσει νέο και τελικό χρονοδιάγραμμα για την αποπεράτωση του έργου και την τακτοποίηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων.
Σημειώνει, επίσης, πως η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι δημόσια έχει δεσμευτεί για την ολοκλήρωση του έργου και μάλιστα με αύξηση της σχετικής χρηματοδότησης, σήμερα η πορεία του είναι εξαιρετικά αργή, όπως εξάλλου έχει γίνει και με άλλα μεγάλα έργα στην Κορινθία. Έργα πολύ σημαντικά για τις τοπικές κοινωνίες και το δημόσιο συμφέρον που ήταν δρομολογημένα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Προαστιακός του Λουτρακίου, το φράγμα του Ασωπού κ.α., και με ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. μετά από 4 και πλέον χρόνια, έχουν δραματικά καθυστερήσει ή και σταματήσει.
Σε αυτό το πλαίσιο, θέτει στον αρμόδιο Υπουργό συγκεκριμένα ερωτήματα:

α) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, προκειμένου η ΕΡΓΟΣΕ να παρουσιάσει τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων του προαστιακού Λουτρακίου, όπως οφείλει και όπως ομόφωνα έχει αποφασίσει το ανώτατο θεσμικό όργανο του οικείου Δήμου;

β) Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η Κυβέρνηση προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του, να λειτουργήσει πλήρως και ολοκληρωμένα η γραμμή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου προς το Λουτράκι θα συνδέσει ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας, απευθείας με την Αθήνα, το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εξασφαλίζοντας μόνο θετικά αποτελέσματα για την κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής;