Μπεκατώρου προς κακοποιημένες γυναίκες: «Μιλήστε»

|| - OnCamera.gr

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφία Μπεκατώρου  αποτελεί μια πράξη θάρρους. Με δύναμη ψυχής ανέδειξε το τεράστιο ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Στις πρώτες της δηλώσεις, μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας είπε: «Δεν είμαι η μοναδική αθλήτρια που έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση». Μιλώντας μετά τη συνάντησή της με τον Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρθηκε στη στήριξη του κόσμου, μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 1998, ενώ κάλεσε όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί την οποιαδήποτε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, να μιλήσουν.

Να πάψει η ατιμωρησία των θυτών

 Προηγουμένως η Σοφία Μπεκατώρου έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών», τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατακεραυνώνοντας όσους «γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσους ανακαλύπτουν δήθεν έκπληκτοι τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους».

tanea.gr