• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ
    • EU Climate Pact
    • Who is Who
    • ΓΕΓΟΝΟΤΑ OnCamera
    • Εν Αρχή ην ο Λόγος
    • Creative Projects
    • Ρεπορτάζ – Επικαιρότητα
    • Πρόσωπα & Γεγονότα
    • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
    • Μιλάμε…ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΤΑΖ
    • Αντικριστά
    • Παράγοντες
    • Μικροσκόπιο
    • Μυστικά του επιχειρείν
    • Πριν… μιλήσει η Κάλπη!
    • Φίλοι των ζώων
    • Άλλες Εκπομπές
  • Projects VR360
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
oncamera logo
Home»ΕΙΔΗΣΕΙΣ»ΕΛΛΑΔΑ»Ελληνοτουρκικά: «Επίθεση» φιλίας από Ερντογάν και Τσαβούσογλου
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνοτουρκικά: «Επίθεση» φιλίας από Ερντογάν και Τσαβούσογλου

By NEWS ROOM27/03/2023Updated:27/03/2023No Comments
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email
2022 03 13T115218Z 1696376315 RC2N1T9QSKYF RTRMADP 5 TURKEY GREECE 1024x675 1 Ελληνοτουρκικά: «Επίθεση» φιλίας από Ερντογάν και Τσαβούσογλου
#image_title
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Ελληνοτουρκικά: «Επίθεση» φιλίας από Ερντογάν και Τσαβούσογλου – Μια ευχάριστη έκπληξη αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά είχαμε την 25η Μαρτίου αφού αρχικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκαν για την επέτειο.

Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ευχήθηκε με επιστολή στον ομόλογό του, Νίκο Δένδια, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα παγιωθούν στο μέλλον.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική, η οποία επικρατεί στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Επίθεση
#image_title

Τέλος, ευχαρίστησε και πάλι την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη και την βοήθεια την οποία πρόσφεραν στην Τουρκία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Η επιστολή Τσαβούσογλου

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Τούρκος πρόεδρος στη δική του επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε και αυτός τις ευχαριστίες του προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη που εκδήλωσαν μετά το δολοφονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στη γειτονική χώρα.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο», σημείωσε ο Τούρκος ηγέτης.

«Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού», κατέληξε.

Ερωτήματα μετά το ευχάριστο ξάφνιασμα
Όπως είναι φυσικό, η επίθεση φιλίας έχει προκαλέσει ερωτήματα, μετά το ευχάριστο ξάφνιασμα με τους αναλυτές να επιχειρούν να δώσουν εξήγησε για τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας που δεν θυμίζουν σε τίποτα την επιθετική ρητορική που είχε υιοθετήσει το αμέσως προηγούμενο διάστημα από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Υφαντής, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις «ευχές» των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την 25η Μαρτίου.

«Ήταν ένα ξάφνιασμα, ευχάριστο μεν αλλά ξάφνιασμα. Έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον σε επίπεδο ατμόσφαιρας, τα πράγματα είναι καλά στο Αιγαίο. Δεν έχει λυθεί κάποιο πρόβλημα και ούτε έχει ξεκινήσει κάποια διαδικασία για να λυθεί κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν είναι η κατάσταση που επικρατούσε πριν την 6η Φεβρουαρίου, δηλαδή τη μέρα του σεισμού στην Τουρκία.

Έχουμε δυο μήνες τώρα που δεν έχουμε ούτε προκλητικές δηλώσεις, ούτε προσβολές», είπε αρχικά ο καθηγητής.

Σε ερώτηση για τα κίνητρα πίσω από την «επίθεση» φιλίας, ο κ. Υφαντής είπε: «Είναι δύσκολο να αποκωδικοποιήσουμε τα κίνητρα αυτής της δραματικής αλλαγής. Πάντως είναι γεγονός ότι η Τουρκία θα έπρεπε να το έχει συνειδητοποιήσει νωρίτερα. Φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι δεν έχει κάποιο όφελος από τη διατήρηση της έντασης με την Ελλάδα, δεν έχει καμία λογική όλο αυτό το οποίο συνέβαινε, της δημιουργεί μία σειρά από εμπόδια, ίσως το να «βγει από τη μέση» έστω και προσωρινά η ελληνοτουρκική διελκυστίνδα, να προχωρήσει η Τουρκία στις εκλογές έτσι όπως είναι σκόπιμο να προχωρήσει, δηλαδή με μία ηρεμία, αυτό είναι το καλύτερο. Και αυτό συμβαίνει».

«Θέλει να εμπλακεί σε μία συζήτηση»
Για το πώς θα κινηθεί η Τουρκία στη συνέχεια, ο κ. Υφαντής δήλωσε: «εκτίμηση κάνουμε, νομίζω ότι η Τουρκία είναι σαφές ότι θα ήθελε να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης με την Ελλάδα. Οι δύο επιστολές Τσαβούσογλου – Δένδια αλλά και του Ερντογάν στον κ. Μητσοτάκη, δίνει το μήνυμα ότι η Τουρκία θέλει να εμπλακεί σε μία συζήτηση. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, ωστόσο αντιλαμβάνομαι τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κανείς, καθώς η Τουρκία δεν έχει κουνηθεί ούτε εκατοστό από τις πάγιες θέσεις της».

Στην ερώτηση αν γυρίζει η σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο καθηγητής παρουσιάστηκε επιφυλακτικός, αναφέρει το in.gr

«Νομίζω ότι είναι περισσότερο ευχή παρά πραγματικότητα», είπε με νόημα ο κ. Υφαντής.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Telegram Email
NEWS ROOM

Related Posts

viasmos 3 Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

Το Έγκλημα ως Θέαμα: Η Υπόθεση Μουρτζούκου και η Ευθύνη των ΜΜΕ

16/07/2025
mitsotakis INTIME 3 768x480 1 Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Αυξήθηκαν κατά 1000% οι δηλωθείσες υπερωρίες στον τουρισμό

12/07/2025
trump von der laien Η ΕΕ θα υιοθετήσει αναλογικά αντίμετρα για τους δασμούς εάν χρειαστεί - λέει η Φον ντερ Λάιεν για την ανακοίνωση του Τραμπ

Η ΕΕ θα υιοθετήσει αναλογικά αντίμετρα για τους δασμούς εάν χρειαστεί – λέει η Φον ντερ Λάιεν για την ανακοίνωση του Τραμπ

12/07/2025

Comments are closed.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Μια διαφορετική συνέντευξη με τον Παύλο Μαρινάκη, στο WebTV OnCamera.gr, με τη δημοσιογράφο Εβίτα Χρυσολούρη.

📺 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε μια συνέντευξη που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Μιλά για επικοινωνία και πολιτική, για τις αξίες που τον καθοδηγούν, για τη σχέση πολίτη – εξουσίας – νόμου, για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και για το αν ο πολιτικός σήμερα μπορεί να είναι πραγματικά ανεξάρτητος ή είναι απλώς ένα προϊόν επικοινωνίας.

🔍 Ποιος είναι πίσω από τον θεσμικό ρόλο;
💬 Πόσο χώρο έχει η προσωπικότητα στην πολιτική;
🤖 Τι ρόλο παίζει η τεχνολογία στην εικόνα της εξουσίας;

Μια συζήτηση με βάθος, ειλικρίνεια και ουσία. Μην τη χάσετε!
Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. - Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός. 
Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Γεωργόπουλος μιλάει στο OnCamera.gr στην εκπομπή Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη για τις σημαντικότερες προκλήσεις που απασχολούν την πόλη. την βελτίωση της πρόσβασης στον αρχαιολογικό χώρο και τις στρατηγικές για την ενίσχυση του πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής. Τα τρία ζητήματα που έχουν προτεραιότητα στην πόλη, όπως είπε, είναι η ασφάλεια, η ποιότητα ζωής και η ενίσχυση της πολιτιστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος παρουσίασε επίσης τη θέση της δημοτικής αρχής για την όδευση των πετρελαϊκών αγωγών μέσα από τον οικιστικό ιστό και τις βιομηχανικές ζώνες της πόλης, επισημαίνοντας την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων. Ταυτόχρονα , αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του λιμανιού και στη συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η συζήτηση κάλυψε και το μέλλον της πόλης, με έμφαση στη διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελευσίνας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η βιωσιμότητα των πολιτιστικών δράσεων που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του τίτλου "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης.

Γιώργος Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ελευσίνας: Προτεραιότητες ασφάλεια, ποιότητα ζωής και ο πολιτισμός.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη  Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη. - Η Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη φιλοξενεί στο OnCamera.gr τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Κλεάνθη Βαρελά, έναν άνθρωπο με σημαντική πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενεργό ρόλο στα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική. 
Συζητήσαμε τις προκλήσεις και τις προοπτικές , την περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την ασφάλεια της περιοχής.

Κλεάνθης Βαρελάς, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής στη Πολιτική Πυξίδα με την Εβίτα Χρυσολούρη.

Περισσότερα βίντεο

ΑΡΧΕΙΟ ΕΜΠΟΜΠΩΝ

  • Μιλάμε Χωρίς Μοντάζ
  • Who is Who
  • Creative Projects
  • Πριν μιλήσει η Κάλπη
  • Παράγοντες
  • Μικροσκόπιο
  • Αντικριστά
  • Μυστικά του Επιχειρείν
  • ΕΡΓΟΡΑΜΑ
  • Ρεπορτάζ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Ερευνα - Αν.Εκπαίδευση
  • Περιβάλλον
  • Τεχνολογία
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Ελλάδα
Facebook Youtube

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Σχετικά με το κάναλι
  • OnCamera promo kit
  • Τηλ. κέντρο 210 8056324
  • Γενικό email info@oncamera.gr
  • Θέματα ύλης press@oncamera.gr
  • Δ/νση Στούντιο: Λ.Μαραθώνος 77, Πικέρμι, 19009

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Loading

© 2024 – OnCamera.gr SA – Designed by AVMap GIS SA