Με βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ η αποδέσμευση των αγροτικών επιδοτήσεων που δεσμεύτηκαν από εφορίες

|| - OnCamera.gr

Για να μπορέσουν να αποδεσμεύσουν τα ποσά αυτά οι δικαιούχοι αγρότες, πρέπει να πάρουν ειδική βεβαίωση.

Με βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ η αποδέσμευση των αγροτικών επιδοτήσεων που δεσμεύτηκαν από εφορίες, πιστωτικά ιδρύματα και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί αγρότες δικαιούχοι των έκτακτων ενισχύσεων λόγω της πανδημίας, είδαν να έχουν δεσμευτεί τα ποσά αυτά παρότι υπήρχε σχετικά απόφαση που καθιστά τις ενισχύσεις αυτές αφορολόγητες, ανεκχώρητες και ακατάσχετες, χωρίς να μπορούν να συμψηφίζονται έναντι βεβαιωμένων οφειλών προς το δημόσιο, και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Για να μπορέσουν να αποδεσμεύσουν τα ποσά αυτά οι δικαιούχοι αγρότες, πρέπει να πάρουν ειδική βεβαίωση που θα βρουν µέσω της καρτέλας αγρότη, είτε απευθυνόμενοι στο ΚΥ∆ που τους βοήθησε να υποβάλουν την αίτηση αρχικά, είτε και µόνοι τους.

Σε κάθε περίπτωση η αποδέσμευση των ποσών δεν γίνεται αυτόματα, παρά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με το μπαλάκι… να βρίσκεται στη μεριά των αγροτών οι οποίοι πρέπει να κινήσουν μόνοι τους τη διαδικασία, για να λάβουν πίσω τις αγροτικές ενισχύσεις που δεσμεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα από τα ασφαλιστικά ιδρύματα, τα ασφαλιστική ταμεία ή την Εφορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ