Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης κρίσιμων έργων για την Αττική

|| - OnCamera.gr
|| - OnCamera.gr

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τη συμμετοχή χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και Διευθυντών Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας με αντικείμενο την αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης κρίσιμων έργων για την Αττική

Την επισήμανση πως δεν θα επιτρέψει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση κρίσιμων έργων για την Αττική με έμφαση σε αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη σύσκεψη που είχε με τους Διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη μετείχαν και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι ενημέρωσαν για την πρόοδο των έργων που είναι σε εξέλιξη στις περιφέρειές τους και προσδιόρισαν περαιτέρω παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την επίλυση προβλημάτων.

«Προτεραιότητά μας τα αντιπλημμυρικά έργα σε πληγείσες περιοχές»

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής, η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών αλλά και παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο που θα κάνουν τις πόλεις μας πιο «έξυπνες» και πιο φιλόξενες» ανέφερε ο κ. Πατούλης και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τους προϊσταμένους των τεχνικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας αλλά και τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες να προχωρήσουν ανά Δήμο και ανά τομέα, σε αξιολόγηση και προτεραιοποίηση των έργων που απαιτούνται, σε συνάρτηση και με το βαθμό ωριμότητας των σχετικών μελετών.

Ενδεικτικά ανέφερε πως στην κορυφή των προτεραιοτήτων είναι έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία, τη διευθέτηση ομβρίων υδάτων, έργα ηλεκτροφωτισμού και ασφαλτοστρώσεων, κυρίως σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

«Θέλω να ενημερώνομαι προσωπικά για τα όποια προβλήματα προκύπτουν προκειμένου να δίνουμε λύσεις και να μην σημειώνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων» σημείωσε και υπογράμμισε πως σε περίπτωση που παρατηρούνται χρονοτριβές, θα αναλαμβάνουν το «κόστος» του παγώματος των έργων, όσοι ευθύνονται.

«Κανείς από εσάς δεν είναι μόνος του, είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών» τόνισε και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, επισημαίνοντας πως προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών. 

«Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρον όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στην διάθεση μας» 

Σε ό,τι αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια, υπογράμμισε πως γίνεται προσπάθεια να φτάσει η απορροφητικότητα από το νέο ΕΣΠΑ στο 30%, ενώ, όπως σημείωσε, χτίζεται μία συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την υλοποίηση έργων που σχετίζονται με αναπτυξιακές υποδομές αλλά και με την ενεργειακή αναβάθμιση των πόλεων.

Κατά τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων διαμηνύοντας στα υπηρεσιακά στελέχη πως βούληση του είναι να τους κάνεις ενεργούς αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια. Σε αυτό το πλαίσιο τους ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται χαρτογράφηση των υπηρεσιών και αξιολόγηση των αναγκών, για την τοποθέτηση κυτίων ανακύκλωσης.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας, Δ. Νάνου, Λ. Κοσμόπουλος, Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, Σ. Αντωνάκου, Λ. Κεφαλογιάννη, Γ. Δημόπουλος, Α. Λεωτσάκος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Κατσιγιάννης και Ε. Κοσμίδη, η Διευθύντρια Αναπτυξιακών Έργων της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη και ο Διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Επίσης η Ε. Μικράκη (Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού), η Ε. Πορτάλιου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Ν.Τομέα), ο Ι. Ασπρουλάκης (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αν. Αττικής), η Μ. Καράλη (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δ. Αττικής), ο Ι. Πολυχρονάκος (Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου), ο Ε. Σφακάκης (Διεύθυνση Μελετών), η Μ. Μίσκα (Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού), η Β. Πανάγου (Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτκών Υποδομών), ο Ε. Παγωτέλης (Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών), ο Α. Λυμπέρης (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δ. Τομέα), ο Γ. Μαυρογιαννίδης (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Β. Τομέα), ο Β. Γερακάκης (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων), ο Σ. Λαζαρίδης (Προιστάμενος τμήματος Μελετών ΔΕΑΠ), καθώς και ο Ι. Σελίμης (Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής). 

Πηγή: patt.gov.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ