Τα σενάρια για άνοιγμα καταστημάτων, τι θα γίνει με τις εκκλησίες

||

Τα σενάρια για άνοιγμα καταστημάτων.

Προ των πυλών για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των καταστημάτων λιανικής πριν τα Χριστούγεννα. Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για πώς και πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής αλλά και κομμωτηρίων, καθώς ακόμα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν να παρθούν άμεσα αποφάσεις για το καθολικό άνοιγμα της αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, δύο σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι.

Το πρώτο είναι να ξεκινήσει το άνοιγμα με την επαναλειτουργία κάποιων μικρών σημείων, όπως κομμωτήρια, καταστήματα παιχνιδιών, ανθοπωλεία κλπ. και το δεύτερο είναι να υπάρξει ένα οριζόντιο άνοιγμα το λιανεμπορίου.

Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Για τις εκκλησίες, αναμένεται μια επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου, διότι αναζητείται μια χρυσή τομή μήπως ανοίξουν για λίγες ημέρες την περίοδο των εορτών.

Η κυβέρνηση είναι προβληματισμένη με την προοπτική διασποράς του ιού, υπάρχουν όμως πιέσεις και στην Ιερά Σύνοδο.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από τα Φώτα και μετά, επειδή αναμένεται να είναι καλύτερα τα επιδημιολογικά δεδομένα.