Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha: «Δεν τηρήσαμε τα μέτρα όπως στο πρώτο lockdown» (βίντεο)

«Δεν τηρήσαμε τα μέτρα όπως στο πρώτο lockdown» είπε ο ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον Alpha.

«Ψέμα» τα δύο συστήματα καταγραφής κρουσμάτων – Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζική ανοσία του πληθυσμού, δήλωσε.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το εμβόλιο είναι ίσως η πιο δυνατή αχτίδα αισιοδοξίας σε αυτό τον πολύ σκοτεινό χειμώνα τον οποίο περνάμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, εκτιμώντας ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας θα γίνουν στην αρχή του νέου χρόνου.

«Είναι ένα θαύμα της επιστήμης το γεγονός ότι μέσα σε μήνες και όχι σε χρόνια έχουμε καθώς φαίνεται στη διάθεσή μας αρκετά εμβόλια τα οποία, όπως φαίνεται, είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Εκτιμώ ότι στις 30 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε, θα εγκριθεί το πρώτο εμβόλιο της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Αμέσως θα ξεκινήσουν οι διανομές, το εμβόλιο υπάρχει, είναι έτοιμο αυτή τη στιγμή και εκτιμώ ότι εντός 48 ωρών θα το έχουμε και στη χώρα μας και θα ξεκινήσουν αμέσως οι εμβολιασμοί», συμπλήρωσε.

Έκκληση προς όλους να σεβαστούν τα μέτρα τις επόμενες ημέρες και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ούτως ώστε να μη βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας και ν’ αποσυμφορηθεί σταδιακά το σύστημα υγείας, απηύθυνε κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε ήδη αρχίσει και θέλουμε αυτό να επιταχυνθεί, ώστε να αισθανόμαστε άνετα ότι το λελογισμένο άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για να επιτευχθεί ανοσία ενός σημαντικού τμήματος του πληθυσμού με τον εμβολιασμό θ’ απαιτηθούν αρκετοί μήνες. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μπορεί ν’ αντιληφθεί πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται κάποιος περιορισμένος στο σπίτι του και πως οι πολίτες έχουν φυσιολογικά κουραστεί, ενώ για τους κλάδους που θα παραμείνουν κλειστοί επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους. Έδωσε έμφαση πάντως στη νυχτερινή διασκέδαση, τονίζοντας ότι το πιθανότερο είναι πως δεν θα λειτουργήσει έως ότου επιτευχθεί ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, καθώς υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάδοσης του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε πάντως ότι τα κρούσματα δεν έπεσαν τόσο γρήγορα όσο περίμεναν κυβέρνηση και ειδικοί και γι’ αυτό το άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων πηγαίνει πίσω. «Δυστυχώς, τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια με την οποία έπρεπε ν’ ακολουθήσουμε όλοι. Και συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο περιστατικό της Πάρνηθας. Όπως ανέφερε, ήταν λάθος του να φωτογραφηθεί χωρίς μάσκα, αλλά όχι ν’ αθληθεί με το ποδήλατό του, καθώς η άσκηση επιτρέπεται εντός των ορίων της περιφερειακής ενότητας. «Βάζω πρώτος τον πήχη των προσδοκιών πιο ψηλά και κάνω αυτοκριτική. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου», σχολίασε, ωστόσο υπογράμμισε ότι ενοχλήθηκε που «μια στιγμή ανεμελιάς διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό».

Σε ερώτηση αν έχει κάνει την αυτοκριτική του και σχετικά με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως έχει πει πως μπορεί να έκλεινε νωρίτερα τη Θεσσαλονίκη ή τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά τότε δεν υπήρχε σχετική εισήγηση από τους ειδικούς. Τόνισε, μάλιστα, ότι αυτή τη στιγμή το πρόβλημα με τον ιό εστιάζεται όχι τόσο στις πόλεις, αλλά στα χωριά, όπου η αστυνόμευση είναι πιο χαλαρή και γι’ αυτό το λόγο συνέστησε στους πολίτες να περάσουν τα Χριστούγεννα αυστηρά με την οικογένειά τους ή έστω με μία ακόμα και σε καμία περίπτωση με περισσότερα από εννέα άτομα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.