Εμβόλιο Οξφόρδης κατά κορονοϊού: Θετικά νέα από τις δοκιμές, θωρακίζει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας

|| - OnCamera.gr

Συνεχίζονται τα καλά νέα για το εμβόλιο του κορονοϊού, καθώς το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που συνεργάζεται με την AstraZeneca, ανακοίνωσε ευχάριστα νέα.

Συγκεκριμένα, το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης θωρακίζει ανθρώπους μεγάλης ηλικίας σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο που παρουσιάζει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν και στο περιοδικό Lancet.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και παρέχει μεγάλη ανοσοαπόκριση σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Το εμβόλιο με την ονομασία ChAdOx1 nCov-2019, θωρακίζει υγιείς ανθρώπους ηλικίας 56-69 ετών και ανθρώπους πάνω από 70 ετών.

Οι άνθρωποι που είναι στις πιο ευπαθείς ομάδες, δηλαδή οι άνθρωποι πάνω από 55 ετών στην φάση 2 των κλινικών δοκιμών, φάνηκε ότι το εμβόλιο τους «χτίζει» ανοσία.

Οι δοκιμές έδειξαν ανοσία στις εξής 3 ηλικιακές ομάδες: 18-55, 56-69, και 70 ετών και άνω. Στην έρευνα σε 560 υγιείς ενήλικους ανάμεσα στους οποίους ήταν και 240 άνω των 70 ετών το εμβόλιο έδειξε να προστατεύει περισσότερο τους ηλικιωμένους σε σχέση με τους πιο νέους εθελοντές.

Οι εθελοντές πήραν 2 δόσεις τους εμβολίου ή ένα ψευδοφάρμακο για την μηνιγγίτιδα, ενώ δεν εμφάνισαν καμία σοβαρή παρενέργεια.