Από τη Ραφήνα στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής

Τρίγλια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Τρίγλιας του Δήμου Προποντίδος, η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τρίγλια – Ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία και τον χρόνο» στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τον αείμνηστο Φίλιππο Καβουνίδη.

Τρίγλια

Το ντοκιμαντέρ ήταν μια παραγωγή του OnCamera.gr την επιμέλεια του οποίου είχε ο Ανδρέας Βασιλόπουλος. Ένα καλογυρισμένο ντοκιμαντέρ γεμάτο από εικόνες, οι οποίες αποτυπώνουν όλη την ιστορία της προσφυγιάς και του ξεριζωμού των Τριγλιανών από την πατρίδα, διδάσκοντας την ιστορία και γεγονότα τους νεότερους. Κορυφαία στιγμή του ντοκιμαντέρ ήταν το αφιέρωμα στον Χρυσόστομο Σμύρνης.

Τρίγλια

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπ. Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Α. Βασιλόπουλος.

Μεγάλη μέρα χθες για εμάς και το OnCamera.gr. Παρουσιάσαμε στη Νέα Τρίγλια (στο Δήμο Νέας Προποντίδας) το ιστορικό ντοκιμαντέρ μας «Τριγλία – Ένα ταξίδι στην ιστορία και το χρόνο»!
Μέσα στο γεμάτο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου, ζήσαμε μια ζέστη ατμόσφαιρα, συναισθηματικά φορτισμένη. Παλιές εικόνες, μαρτυρίες και ιστορικές αλήθειες, ξύπνησαν τις μνήμες του ξεριζωμού και της προσφυγιάς. Ευχαριστώ τους τηλεθεατές, τους Ραφηνιώτες που βρέθηκαν μαζί μας, τον Δήμαρχο Μανώλη Καρρά και τον Αντιδήμαρχο Γιάννης Καραπανταζής και φυσικά το Σύλλογο Τριγλιανών Ραφήνας και τον Πρόεδρο Γιώργο Κική για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση
.” έγραψε ο Α. Βασιλόπουλος στο fb , εκφράζοντας δημόσια τις τις ευχαριστίες του, προς όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της επετειακής αυτής εκδήλωσης.

Τρίγλια