Σεπόλια: Σοκάρει η δικηγόρος του 34χρονου

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΕΠΟΛΙΑ

Σεπόλια: Σοκάρει η δικηγόρος του 34χρονου – Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 33χρονος υπάλληλος και ο 34χρονος επιχειρηματίας που κατηγορούνται για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια.

Η δικηγόρος του 34χρονου σχολίασε την εξωτερική εμφάνιση του παιδιού (!), υποστηρίζοντας πως ο πελάτης της δεν κατάλαβε την πραγματική του ηλικία. «Μη γνωρίζοντας ότι η κοπέλα είναι 12, διότι δεν ξέρω αν είδατε φωτογραφίες είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη και φαίνεται 18 με 20 ετών, βγήκε ένα βράδυ μαζί της» είπε προκλητικά η δικηγόρος Γιώτα Παντελεάκη μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

«Βέβαια δεν φαινόταν η ηλικία της! Εχετε δει φωτογραφίες; Είναι πάρα πολύ ψηλή, είναι εύσωμη, πλασαριζόταν στο site σαν 17χρονη. Οταν την είδε, θεώρησε ότι είναι 18 με 20 ετών. Κατηγορείται ο άνθρωπος ότι εν γνώσει του προέβη σε ασελγή πράξη» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

«Νόμιζε ότι είναι 17 ετών»
«Αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι γενικά και αόριστα ως προς τον χρόνο, ως προς το αυτοκίνητο, ως προς πολλά άλλα. Ο εντολέας μου δεν αρνήθηκε τη συνάντηση όμως υπάρχει και ένα νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε. Η παράγραφος 3 για την οποία κατηγορείται, δηλαδή για γενετήσια πράξη, αναφέρει πως αν κάποιος έρθει σε επαφή με 15 ετών και 1 ημέρα, η φυλάκιση είναι 3 έτη και η δίωξη είναι πλημμεληματική. Σε πλημμελήματα δεν χωρεί προσωρινή κράτηση όπως γίνεται σε αυτή την περίπτωση» είπε ο δικηγόρος του 33χρονου Ιωάννης Μπαρκαγιάννης. «Ο εντολέας μου ήρθε σε επαφή, όχι σε ερωτική επαφή. Είχε την εντύπωση ότι έρχεται σε επαφή με ένα άτομο 17 ετών» σημείωσε ο κ. Μπαρκαγιάννης και προανήγγειλε προσφυγή στο δικαστικό συμβούλιο.

Υποστήριξε πως κατέθεσε στην ανακρίτρια και την έκθεση του ψυχιάτρου που διόρισε η πλευρά του 33χρονου στην οποία καταδεικνύεται «ότι η πνευματική του δυνατότητα δεν είναι αυτή της ηλικίας του».