Αγία Γαλήνη: Η τελευταία συνομιλία του 50χρονου

 - OnCamera.gr

Αγία Γαλήνη: Η τελευταία συνομιλία του 50χρονου – Δραματικές ήταν οι τελευταίες ώρες της ζωής του 50χρονου φωτογράφου που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αγία Πελαγία, όταν το ΙΧ αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά μετά την έντονη βροχόπτωση.

Ο Κωνσταντίνος Βεργάκης μάλιστα, όπως ανέφερε ο πατέρας του, μιλούσε την ώρα της κακοκαιρίας με τη σύζυγό του, λέγοντας της μάλιστα ότι τον «πλάκωσε» το ρέμα.

«Δεν έπαιρνε το αμάξι μπροστά, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και λέει “έκλεισα τα τζάμια, μας πλάκωσε το ρέμα” και εκεί έσβησε σε μία στιγμή το τηλέφωνο» αποκάλυψε ο πατέρας του άτυχου 50χρονου.

«Όταν είδαν τη βροχή, μπήκαν στο αμάξι για να φύγουν και εκείνη τη στιγμή πλάκωσε το κύμα και τους πήρε. Ήταν πάρα πολύ προσεκτικός, πολύ ψύχραιμος, πολύ όλα. Ό,τι και να ήταν το κακό έγινε. Την ήξερε την περιοχή, είδε, κατάλαβε ότι θα γινόταν πλημμύρα, μπήκε μέσα στο αμάξι, τον πλάκωσαν τα νερά» συμπλήρωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Βεργάκη.

«Δεν έπαιρνε το αμάξι μπροστά, τηλεφώνησε στη γυναίκα του και λέει “έκλεισα τα τζάμια, μας πλάκωσε το ρέμα” και εκεί έσβησε σε μία στιγμή το τηλέφωνο όπως τηλεφωνούσε κι εκείνη την ώρα τους πήρε το ρέμα» πρόσθεσε ο Δημήτρης Βεργάκης.

Είχε περάσει πρώτος στη Φιλοσοφική

Ο 50χρονος ήταν από τους κορυφαίους φωτογράφους της Κρήτης και παράλληλα ήταν εξαιρετικά δραστήριος άνθρωπος. Σπούδαζε στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου και παράλληλα ήταν μαθητής στο τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του νυχτερινού σχολείου.

«Δίνω το καλό παράδειγμα στις κόρες μου, έτσι θα μάθουν να μην σταματούν να ονειρεύονται» είχε πει στα 50 του, όταν πέτυχε στις εξετάσεις και μπήκε στο πανεπιστήμιο.

Ο Δημήτρης Βεργάκης πρόσθεσε πως ο γιος του βοηθούσε όλο τον κόσμο στην Κρήτη. «Έκανε ένα καλό και “πληρώθηκε” με αυτό τον τρόπο. Το παιδί έδωσε 50 χρόνων στο πανεπιστήμιο και πέρασε πρώτος στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου, ύστερα από 30 χρόνια που είχε τελειώσει το Γυμνάσιο. Μια φορά μου είπε μία μαντινάδα. Μου λέει “πατέρα σε αγαπάει όλος ο κόσμος” και μου είπε “μπαμπά μου αν έχεις συμπεριφορά, ευγένεια και τρόπους αυτά είναι που χορταίνουνε χωρίς ψωμί τους ανθρώπους”. Ένα αντίο γιε μου…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ