Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Στα 100.000 τα ενεργά κρούσματα – Θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα

||

Στα 100.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Στα 100.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο τόνισε ότι η αποτελεσματικότητά τους θα αρχίσει να φαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου κι έπειτα, ενώ μέχρι τότε ο αριθμός των κρουσμάτων, αναμένεται να αγγίξει τα 2.700. Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά «δεν φτάνουν για να κάμψουμε πλήρως την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα. Στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα» και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα. «Πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό», κατέληξε ο καθηγητής περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής.