Λέσβος-Κύθηρα: Διάσωση μεταναστών

ΛΕΣΒΟΣ ΚΥΘΗΡΑ - OnCamera.gr

Άγρια η νύχτα στη Λέσβο και στα Κύθηρα. Ολονύχτιες προσπάθειες για τον εντοπισμό και της διάσωση μεταναστών μετά τα δύο ναυάγια  στ’ ανοιχτά της Λέσβου και των Κυθήρων έγιναν από το Λιμενικό οι οποίες και συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής στη Λέσβο έχουν ανασυρθεί 15 σοροί γυναικών αφρικανικής καταγωγής, έχουν διασωθεί 9 άτομα, ενώ φαίνεται πως βρίσκονται τρεις εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή. την ίδια στιγμή, οι έρευνες, εκτός από τη θαλάσσια περιοχή έχουν επεκταθεί και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, προκειμένου να εντοπιστούν μετανάστες που κατάφεραν να σωθούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σκάφος που βυθίστηκε επέβαιναν 40 άτομα.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 7 μποφόρ, γεγονός που κάνει το έργο των διασωστών και του Λιμενικού ακόμη δυσκολότερο.

15 γυναίκες νεκρές

Στην Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Νίκος Κοκκάλας, εκπρόσωπος Τύπου Λιμενικού Σώματος και ενημέρωσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης σε Λέσβο και Κύθηρα είναι σε εξέλιξη ακόμα. Στην Λέσβο υπάρχουν τα περισσότερα θύματα, κι έχουν ανασυρθεί 15 σοροί, ενώ έχουν διασωθεί 9 γυναίκες συνολικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνησε ότι όλοι οι διασωθέντες είναι γυναίκες αλλά και οι σοροί που ανασύρθηκαν ήταν γυναίκες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία λέμβο με 40 άτομα και πιθανόν κάποια άτομα να έχουν βγει στην ξηρά και έχουν τραπεί σε φυγή στην βόρεια πλευρά του νησιού.

Μεγάλη επιχείρηση στα Κύθηρα

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων.

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ