Κάλυμνος: 72χρονος ασελγούσε σε ανήλικη

 - OnCamera.gr

72 χρονος ασελγούσε σε ανήλικη στην Κάλυμνο. Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του και να αφεθεί ελεύθερος έως ότου η υπόθεσή του εκδικαστεί από το Εφετείο, ζητά με αίτησή του προς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ο 72χρονος συνταξιούχος που κατηγορείται ότι έδινε ποσά από 5 έως 20 ευρώ σε 46χρονο πατέρα για να του εκδίδει το παιδί του.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και αφορά παιδί που σύμφωνα με τη δικογραφία, από την τρυφερή ηλικία των 10 χρόνων και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια εκδιδόταν από τον ίδιο του τον πατέρα

Πιο αναλυτικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ένοχο τον 72χρονο χωρίς να του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, για τις κατηγορίες του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της ασέλγειας σε ανήλικο κάτω των 10 και 15 ετών

ο 72χρονος ασελγούσε σε ανήλικη

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία «υιοθέτησε» την πρόταση αυτή επιβάλλοντάς του παράλληλα για τη δεύτερη πράξη και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση 28 έτη.

Επίσης, με την ίδια απόφαση κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Κατά της απόφασης αυτής του δικαστηρίου και οι δύο άνδρες άσκησαν εφέσεις οι οποίες προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν στις 5 Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

 - OnCamera.gr

Η καταγγελία και οι συλλήψεις

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε η 14χρονη –σήμερα- κοπέλα μαζί με δύο συγγενείς της, στις 16 Αυγούστου 2017 στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο ανδρών, την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους, και την προφυλάκισή τους μετά τις απολογίες τους. Επίσης, με διάταξη του αρμόδιου εισαγγελέα είχαν δοθεί (για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα) τόσο τα στοιχεία ταυτότητας, όσο και οι φωτογραφίες των δύο δραστών στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο 46χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 72χρονο συνταξιούχο να συνευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του.

Μετά την καταγγελία ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας και αφού εκδόθηκαν εντάλματα από τον ανακριτή Κω, συνελήφθησαν τόσο ο 46χρονος πατέρας όσο και ο 72χρονος συνταξιούχος.

Δεν έχω ουδεμία σχέση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 72χρονος είχε δηλώσει στην απολογία του πως ουδεμία σχέση έχει με τα όσα του καταλογίζονται

Ο 46χρονος πατέρας που προανακριτικά φέρεται να είχε δώσει «λεπτομέρειες» για την υπόθεση, αρνήθηκε κάθε ανάμιξη κατά την απολογία του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οι δύο άνδρες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές όπου και εξακολουθούν να βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Πηγή: www.rodiaki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ