Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια: Προορισμός για σύντομες αποδράσεις από το λιμάνι της Ραφήνας

|||||

Το Μαρμάρι στη Νότια Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μία σύντομη απόδραση το Σαββατοκύριακο λόγω των επιλογών που προσφέρει αλλά και της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Αττική μιάς και είναι απέναντι από την Ραφήνα.

Για να φτάσει κάποιος στο λιμάνι της Ραφήνας χρειάζεται λιγότερο από μία ώρα από οποιοδήποτε σημείο της πρωτεύουσας και να ξεκινήσει.
Η διαδρομή Ραφήνα – Μαρμάρι με το πλοίο διαρκεί μία ώρα περίπου  (δείτε τα δρομολόγια πλοίων Ραφήνα-Μαρμάρι)

Φεύγοντας λοιπόν από την Ραφήνα μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι σας πάνω στο πλοίο της γραμμής είτε τρώγοντας ένα σνακ, είτε πίνοντας εναν καφέ ατενίζοντας το γαλάζιο της θάλασσας. Η διαδρομή άλλωστε είναι σύντομη. Αν είστε από τους τυχερούς θα δείτε και δελφίνια να κολυμπούν στο πλάι του πλοίου…

Φτάνοντας λοιπόν από την Ραφήνα στο Μαρμάρι θα μπορέσετε να δείτε τις πεντακάθαρες παραλίες. Η περιοχή φημίζεται για τις όμορφες παραλίες που είναι ίσως και ο σημαντικότερος λόγος που το προτιμούν οι περισσότεροι επισκέπτες του.

Ιδανική παραλία για το φθινόπωρο είναι η  Μεγάλη Άμμος.

Αυτή η ξακουστή παραλία με το περίεργο σχήμα της που κάθε χρόνο αλλάζει, προσελκύει όχι μόνο λουόμενους αλλά και σέρφερς απ’ όλο τον κόσμο όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές. Όταν έχει βοριά, και ειδικά πάνω από 5 μποφόρ, τότε είναι που θα δείτε μαζεμένους τους wind surfers αλλά και κάποιους που κάνουν Kite να απολαμβάνουν τα ισχυρά ρεύματα που δημιουργούνται.

Φαγητό στο Μαρμάρι

Εκτός όμως από τις παραλίες και την καθαρή θάλασσα στο Μαρμάρι μπορείτε να απολαύσετε και άλλα πράγματα όπως το καλό φαΐ και κυρίως τους ουζομεζέδες στα παραλιακά ουζερί και τις ταβέρνες ενώ κάποιες χασαποταβέρνες διαθέτουν πεντανόστιμα κρέατα για τους καλοφαγάδες. Αν έχετε πάρει και το αυτοκίνητο, μπορείτε να επισκεφτείτε και τις δύο ταβέρνες που βρίσκονται στη δροσιά κάτω από πλατάνια στο χωριό Παραδείσι ενώ και στο χωριό Πόθι θα βρείτε καλά κρέατα.

Στο Μαρμάρι πάντως, ο παραλιακός δρόμος γίνεται πεζόδρομος από τη δύση του ηλίου και μετά με αποτέλεσμα ο κόσμος να απολαμβάνει ήσυχα την βόλτα του μέχρι να διαλέξει που θα κάτσει για το φαγητό, καφέ ή και ποτό.

Επίσκεψη στην Κάρυστο

Φεύγοντας από τη Ραφήνα και φτάνοντας στο λιμάνι του Μαρμαρίου έχετε άλλη μια δυνατότητα, γιατί το σημείο αυτό  αποτελεί πέρασμα από την Αττική για όσους θέλουν να πάνε στην Κάρυστο.

Η Κάρυστος είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Νότιας Εύβοιας με 5.000 περίπου κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση 8 περίπου χιλιομέτρων (δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο) από το Μαρμάρι.

Έτσι η μικρή απόσταση βοηθάει τους ταξιδιώτες στο να επισκεφτούν και έναν δεύτερο προορισμό για ένα ή και περισσότερα βράδια αφού και εκεί θα βρούν τοποθεσία με αρκετά ουζερί, ταβέρνες και καφετέριες.

Η διαδρομή του γυρισμού με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας θα είναι γεμάτη από όμορφες εικόνες που θα έχει «συλλέξει» ο ταξιδιώτης με τη φωτογραφική του κάμερα ή  το κινητό του.

Τώρα, αν στο Μαρμάρι ή στην Κάρυστο δεν προλάβατε να τσιμπήσετε κάτι, μην ανησυχείτε βγαίνοντας από το πλοίο στο λιμάνι της Ραφήνας, μπορείτε να καθίσετε σε κάποιο ουζερί, ταβερνάκι ή σουβλατζίδικο να «σβήσετε» την πείνα σας. Οι Ραφηνιώτες άλλωστε φημίζονται για την φιλοξενία, αλλά και τα νόστιμα φαγητά τους.