Κρήτη-Κακοκαιρία: Ποτάμια οι δρόμοι, κλειστό το αεροδρόμιο (βίντεο)

||

Δύσκολες ώρες περνά η Κρήτη μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς έντονες βροχές και καταιγίδες σαρώνουν το νησί.

Στο Ηράκλειο τα σημαντικότερα προβλήματα – Συστάσεις από τις αρχές να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις

Η Πυροσβεστική απηύθυνε έκκληση να αποφεύγεται η διέλευση από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο λόγω μεγάλης ποσότητας νερού στην περιοχή.

Όπως τονίζεται το ύψους του νερού που κατεβαίνει δίπλα από την γέφυρα της Εθνικής (από το Αστυνομικό Μέγαρο) φτάνει τουλάχιστον το 1 μέτρο και υπάρχει άμεσος και σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Υπήρξαν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε οχήματα, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Εθνική οδό.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου ζήτησε από τους πολίτες να μην περνούν από τα σημεία:

Άγιος Ιωάννης, Καρτερός
Λεωφόρος Καζαντζίδη
Σε διάφορα σημεία της Αλικαρνασσού και άλλες περιοχές του Ηρακλείου

 

Τα προβλήματα παρουσιάζονται σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής και για το λόγο αυτό οι αρχές ζητούν περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Παράλληλα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» θα κλείσει για τέσσερις ώρες λόγω των προβλημάτων στις υποδομές του που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό έως τις 16:30 το απόγευμα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.