Τουρισμός: Κορυφώνεται η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

Χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν μαζικά την πρωτεύουσα, αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, με τα νησιά να «βουλιάζουν» πλέον τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες.

Οι αδειούχοι του Αυγούστου είναι έτοιμοι να απολαύσουν τις διακοπές τους παρά τις αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και της βενζίνης.

Τα πλοία προς Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Αργοσαρωνικό φεύγουν τις τελευταίες δέκα μέρες με πληρότητα 100%.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το Σάββατο επρόκειτο να αναχωρήσουν πάνω από 32.000 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά των Κυκλάδων, Κρήτη, Ρόδο και το Βόρειο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή αναμένεται να φύγουν πάνω από 22.757 επιβάτες.

Τα νησιά που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κίνηση είναι αυτά της Τήνου και της Πάρου, όπου η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%.

Πολλοί είναι οι επιβάτες που προτίμησαν να πάνε σε κάποιο νησί του Αργοσαρωνικού για το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι άδειές τους.

Ουρές και ταλαιπωρία στα διόδια

Ουρές από το πρωί υπήρχαν και στην Εθνική οδό.

Φέτος, έχουν την τιμητική τους κοντινοί προορισμοί όπως το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο, αλλά και η Μάνη, που καταγράφουν υψηλή πληρότητα όλο το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, αυτό το τριήμερο, μόνο από το λιμάνι του Πειραιά, αναμένεται να φύγουν πάνω από 110.000 ταξιδιώτες.

Σύμμαχος ο καιρός

Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναχωρούν οι ταξιδιώτες.

Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, οι θερμοκρασίες αυτές, σε συνδυασμό με τους ανέμους, ανεβάζουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησο και Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται καιρική αστάθεια στα ορεινά, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

in.gr