Φωτιά: Κρανίου τόπος η Παλλήνη – Στη μάχη με τις φλόγες και η αστυνομία με τον στρατό

 - OnCamera.gr

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν από το απόγευμα της Τετάρτης (19/7) πυροσβέστες και εθελοντές για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι και επεκτάθηκε σε Ανθούσα και Γέρακα.

Προτεραιότητα όλων ήταν και είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο και έχουν σταλεί 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας.

H μάχη ωστόσο είναι άνιση και ο πύρινος εφιάλτης δεν έχει τέλος

Σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σε Γεράκα, Ανθούσα, Πεντέλη και Παλλήνη, έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι εικόνες που έρχονται στο φως είναι αποκαρδιωτικές και «μιλούν» από μόνες τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, επιβεβαιώνει ότι έχουν καεί σπίτια ωστόσο, όπως τονίζει, δεν υπάρχει εικόνα για το πόσα είναι αυτά, αλλά και για το μέγεθος των ζημιών.

Στο μεταξύ στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και η αστυνομία και ο στρατός.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα ενώ στο μέτωπο επιχειρούν και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr
 - OnCamera.gr

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ