Καιρός: Aλλάζει απότομα από το μεσημέρι – Έρχονται ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις

 - OnCamera.gr

Εξαιρετικά ασταθής αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες, με ένα δεύτερο κύμα κακοκαιρίας να χτυπάει τη χώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο προγνωστικός Δείκτης Επικινδυνότητας του Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) είναι στο επίπεδο 2.

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Στερεάς και στις παράκτιες περιοχές της Θεσσαλίας.

Τα φαινόμενα σταδιακά θα ενισχυθούν και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών στα ορεινά, αλλά και στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων σε περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών και ιδιαίτερα στην Πίνδο, στην Κεντρική Στερεά, στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται με πράσινες και γαλάζιες αποχρώσεις ο αθροιστικός υετός (βροχές/καταιγίδες) που αναμένεται την Τετάρτη, καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.