Γ. Δημόπουλος: Οι διαδικασίες των σεμιναρίων για παιδιά με ΔΕΠ-Υ είναι διαφανείς

||

Στη διάψευση των ισχυρισμών της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τα σεμινάρια των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, προχωρά ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Γιώργος Δημόπουλος.

 Στη διάψευση των ισχυρισμών της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με την διενέργεια σεμιναρίων ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα των παιδιών με ΔΕΠ-Υ προχωρά ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Γιώργος Δημόπουλος καθώς οι διαδικασίες είναι διαφανείς και τα στοιχεία της διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων.

Συγκεκριμένα τα 14 σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια θα πραγματοποιηθούν στους 8 Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή στους Δήμους Αθήνας, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Ζωγράφου και Βύρωνα. Το κάθε σεμινάριο θα είναι ημερήσιο και θα πραγματοποιηθεί μέσα από link που θα δοθεί σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στην πλατφόρμα.

Σε κάθε ένα σεμινάριο θα αντιστοιχεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα διεξαγωγής. Το κόστος των σεμιναρίων που επιβαρύνει την Περιφέρεια Αττικής είναι 15.919 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Το σεμινάριο αφορά στον ορισμό της ΔΕΠ-Υ, τους εξωγενείς παράγοντες ενίσχυσης της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των μαθητών που παρουσιάζουν την συγκεκριμένη διαταραχή, την σωστή διαχείριση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, τον ουσιαστικό διαχωρισμό της από την δυσλεξία, την ύπαρξη συννοσηρότητας με άλλες διαταραχές σε ένα παιδί και τέλος θα πραγματοποιηθεί και ένα διαδραστικό workshop με συζήτηση για την γενικότερη εικόνα του πληθυσμού που εμφανίζουν την συγκεκριμένη διαταραχή.

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά τα σεμινάρια ανά Δήμο έχουν, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, γονείς παιδιών με ΔΕΠ-Υ, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, ιατρικές ειδικότητες που διαχειρίζονται ανάλογες διαταραχές όπως νευρολόγοι, παιδοψυχίατροι, παιδοψυχολόγοι και άλλες συγγενείς ειδικότητες.

Όσον αφορά στην δυνατότητα των δημοσίων Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος σε πρόσφατη επίσκεψη του στο 2ο ΚΕΣΥ Α Αθήνας διαπίστωσε την αδυναμία διεξαγωγής μιας τέτοιας κλίμακας σεμιναρίων καθώς ναι μεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό όπως και η ανάλογη βούληση και προθυμία αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές υποδομές για κάτι τέτοιο. Οπότε η επιλογή του ιδιώτη είναι μονόδρομος.

Άλλωστε ο φορέας i-paidi αποτελεί μια αναγνωρισμένη επιστημονική ομάδα με εξειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στην συγκεκριμένη διαταραχή, υποστηρίζει τα παιδιά που γεννιούνται με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και είναι μοναδική στις υπηρεσίες που προσφέρει στο συγκεκριμένο τομέα , στη χώρα μας από το 2017 υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).