Η Δραπετσώνα λέει «όχι στα εργοστάσια μέσα στην πόλη, ναι στη ζωή»

 - OnCamera.gr

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με δημοτικά σχολεία του Δήμου, στέλνει την Παρασκευή 3 Ιουνίου, μήνυμα για καλύτερη ζωή και πιο υγιεινό περιβάλλον!

Από το πρωΐ της Παρασκευής, μικροί και μεγάλοι αναπτύσσουν πολύμορφες δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον, αναδεικνύοντας την πολύτιμη σημασία του για την ύπαρξη της ανθρώπινης ζωής.

Πιστεύοντας βαθιά πως οι καταλληλότεροι αγγελιοφόροι για το μήνυμα αυτό είναι τα παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου, με τις δραστηριότητες στον χώρο των Λιπασμάτων θα στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: ΟΧΙ στα εργοστάσια μέσα στην πόλη! Ναι στη ζωή!

 - OnCamera.gr

Όλα αυτά τα χρόνια, οι κάτοικοι της περιοχής ζουν και και υπερασπίζονται το δικαίωμα στη ζωή, καταδικάζοντας την λειτουργία των εργοστασίων της περιοχής που ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέουν καθώς και την θάλασσά, δηλητηριάζοντας όλο και περισσότερο τις ζωές τους.

«Η 5η Ιούνη είναι μια ευκαιρία να ακουστεί παντού το δίκαιο αίτημα μας. Δεν θέλουμε τα εργοστάσια δίπλα στα σχολεία μας. Θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη που μας αξίζει και γι αυτό αγωνιζόμαστε».

 

Οι περιβαλλοντικές δράσεις θα συνεχιστούν και το Σάββατο (04/06), σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός της ακτής στον Κράκαρη, ενώ θα υπάρξει και «εργαστήριο» για μαθητές και γονείς και αφήγηση παραμυθιού.Πρόγραμμα

«Με τη φωνή των παιδιών θελουμε να πούμε «δεν πάει αλλο». Δεν μπορούν τα παιδιά μας να μεγαλώνουν και να αναπνέουν δηλητήριο που βγαίνει από καζάνια που στήθηκαν μέσα στις αυλές των ανθρώπων. Πρέπει να ακούσουμε την κραυγή αγωνίας των παιδιών που θέλουν να ζήσουν σε μια πόλη που θα σέβεται και την υγεία και τη ζωη τους» τόνισε ο δήμαρχος Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.