Βόλος: Στη φυλακή θα οδηγηθούν δυο ανήλικοι που λήστεψαν μια 50χρονη

 - OnCamera.gr

Στη φυλακή θα περάσουν τα επόμενα 6 χρόνια της ζωής τους δύο ανήλικοι, που το είχαν σκάσει, από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου και το ίδιο βράδυ λήστεψαν μια 50χρονη γυναίκα.

Το δικαστήριο και πιο συγκεκριμένο το Τριμελές Ανηλίκων Βόλου, τους έκρινε ένοχους για ληστεία από κοινού και ελαφρά σωματική βλάβη.

Οι ανήλικοι, που κρατούνταν προσωρινά στις φυλακές Κορίνθου, δικάστηκαν χθες, κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε περιορισμό 6 ετών σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Ανδρών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούν στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του magnesianews.gr, ο ένας από αυτούς παραδέχτηκε τη ληστεία και υπέδειξε ως δράστη ένα τρίτο άτομο, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην πράξη.

Τι είχε συμβεί

Τα δυο αγόρια, στις 25 του Γενάρη, στην συμβολή των οδών Κωνσταντά με Δεληγιώργη στο Βόλο, ακολούθησαν την 50χρονη γυναίκα και προσπάθησαν να της κλέψουν την τσάντα, αλλά δεν τα κατάφεραν αφού την είχε  περασμένη χιαστί.

Στην επιμονή τους, έσυραν την γυναίκα, την τραυμάτισαν ελαφρά και εν τέλει έκλεψαν το κινητό της τηλέφωνο και έφυγαν, σύμφωνα με την ertnews. Το θύμα πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια κατάγγειλε το συμβάν στην Αστυνομία.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα από την Αστυνομία, έχοντας στην κατοχή τους το κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στο θύμα και παράλληλα διαπιστώθηκε ότι είχαν διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου.

Παρά τις συγνώμες που ακούστηκαν από τους δυο ανηλίκους στην αίθουσα του Δικαστηρίου και παρά την έκκλησή τους να επιστρέψουν στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, το Τριμελές Ανηλίκων αποφάσισε την καταδίκη τους και την φυλάκισή τους για 6 χρόνια στις φυλακές Αυλώνας.

in.gr