Πράσινο ταμείο: «Οργάνωση του Κράτους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» (Βίντεο)

|| - OnCamera.gr
|| - OnCamera.gr

Στην πανέμορφη βίλα Καζούλη στην Κηφισίας έγινε η παρουσίαση του e-klima, ένα από τα προτζεκτς τα οποία χρηματοδοτεί το Πράσινο ταμείο στην Ελλάδα και σκοπό έχει να αναδείξει τις πρακτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πάνελ του forum με τίτλο «Οργάνωση του Κράτους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», βρέθηκαν πολλά και σημαντικά άτομα, τα οποία μίλησαν για τους τρόπους που μπορούμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την απειλή που ονομάζεται «Κλιματική αλλαγή», η οποία μας χτυπάει την πόρτα εδώ και αρκετό καιρό.

Η απειλή αυτή η οποία θέτει την ανθρωπότητα προ των ευθυνών της. Η κλιματική αλλαγή όπως ξέρουμε ήδη έχει ξεκινήσει και όπως λένε οι ειδικοί αναμένεται να συνεχιστεί εντονότερη τα προσεχή χρόνια.

Όλοι οι επιστήμονες του πλανήτη δίνουν τη γνώση και τα φώτα τους στις κυβερνήσεις ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο που κυριολεκτικά απειλεί με καταστροφή τον πλανήτη μας.

Έτσι στη βίλα Καζούλη, οι ομιλητές είπαν τα πράγματα με το όνομά τους, υπέρχε μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους και τα συμπεράσματα από τους επιστήμονες για μία πιο «καθαρή» πιο «Πράσινη» Ελλάδα, ήταν συγκεκριμένα.

Ειδικότερα:

Ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας
Πολιτική για την κλιματική αλλαγή
Προστασία ανθρώπινης ζωής από ακραία φαινόμενα
Απολιγνιτοποίηση
Μετάβαση στη νέα πραγματικότητα

Οι επιστήμονες που πήραν μέρος:

Επιστήμονες από τα πανεπιστήμια, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Κρεμλής, ο Γεν. Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κ. Αραβώσης, η Γεν. Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Προεδρος της επιτροπής για την απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας κ. Μουσουρούλης, η Πρόεδρος του ΟΦΥΠΕΚΑ κα. Παπαδοπούλου, η σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού κα. Πρίνια, ο Πρόεδρος του ERFC κ. Πετρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Οικονόμου και ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος γεωλόγος, αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ραφήνας-Πικερμίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ