Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών – Τα κλειδιά που θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Την άκρη του νήματος στο θρίλερ σχετικά με τον θάνατο σε τρία χρόνια των τριών αδερφών της οικογένειας στην Πάτρα αναζητούν οι αρχές επικεντρώνοντας τις έρευνές τους σε δύο πεδία, τις καταθέσεις των ιατροδικαστών και των γιατρών που χειρίστηκαν τις υποθέσεις των παιδιών και τα στοιχεία από τις ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις από τη σορό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν για τα ευρήματά τους για τους τρεις θανάτους μέσα σε 32 μήνες.

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», αρχικά θα κληθούν για κατάθεση επιστήμονες, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και τελευταίοι αναμένεται να κληθούν οι γονείς των παιδιών.

Το  νέο στοιχείο

Την ίδια ώρα ένα στοιχείο, βάζει νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα, σε μία νέα αποκάλυψη για την υπόθεση προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» και το «Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος. Όπως ανέφερε χθες, στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπάρχουν οι online καταγραφές του απινιδωτή και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στην μικρή Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, για να φανεί εάν παρουσιάζει καρδιακές αρρυθμίες που να εξηγούν τις καρδιακές ανακοπές που πάθαινε όταν στο δωμάτιο δεν βρισκόταν κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής.

Οι απαντήσεις από τον βηματοδότη

Αυτές οι καταγραφές δεν έδειχναν κανένα πρόβλημα και ο βηματοδότης που είχε τοποθετηθεί δεν είχε ενεργοποιηθεί. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο βηματοδότης ενεργοποιήθηκε για λίγα δευτερόλεπτα πριν το κορίτσι αφήσει την τελευταία της πνοή στο Αγλαΐα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς το κορίτσι παρουσίασε βραδυκαρδία μετά από κατάρρευση του μυοκαρδίου. Η βλάβη ήταν τέτοια που οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προκληθεί από παθολογικά αίτια αλλά μόνο από εξωτερική παρέμβαση, αφήνοντας δύο σαφή και δραματικά ενδεχόμενα.

Η αποκάλυψη αυτή θα ληφθεί υπόψιν από τις ανακριτικές αρχές καθώς αποτελεί κρίσιμο στοιχείο που μπορεί να εξηγήσει τον θάνατο του κοριτσιού

Τα πρώτα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας εμφανίστηκαν τον Απρίλιο του 2021, όταν εισήχθη για εξετάσεις στο Καραμανδάνειο – Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών με σπασμούς.

Τότε, όπως αναφέρουν ιατροί, υπήρξαν πλήρεις εξετάσεις στην εννιάχρονη χωρίς να καταδείξουν οποιοδήποτε πρόβλημα. Όμως αιφνιδιαστικά και ενώ πάλι το κορίτσι ήταν στον θάλαμό του, χωρίς παρουσία ιατρών και νοσηλευτών (στο πλευρό του ήταν η μητέρα του), φέρεται να έπαθε ανακοπή για άγνωστο λόγο.

Το κορίτσι, για το οποίο δόθηκε η εντύπωση ότι είχε αποβιώσει, συνήλθε ύστερα από οκτώ λεπτά λιποθυμίας, αλλά είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Σε ένα συμβάν που κρίνεται σημαντικό για τη διαλεύκανση όλων των θανάτων των κοριτσιών της εν λόγω οικογένειας.

Οι τοξικολογικές

Στο μεταξύ, οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Μερικά από τα οργανικά δηλητήρια που διερευνούν οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι η στριχνίνη, ο υδράργυρος και το κυάνιο, καθώς είναι ικανά να προκαλέσουν σοβαρότατες βλάβες στον οργανισμό. Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, οι ουσίες αυτές μπορούν να προκαλέσουν μελοδυσπλαστικά σύνδρομα στην καρδιά ή στο συκώτι.

in.gr