Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Ίσως κάποιο παιδί έφυγε από ιατρικό λάθος»

 - OnCamera.gr

Σαν κεραυνός εν αιθρία έχει πέσει στα μέλη των οικογενειών Δασκαλάκη και Πισπιρίγκου τα όσα τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο των τριών κοριτσιών και την έρευνα της ΕΛΑΣ αλλά και των εισαγγελικών αρχών προς κάθε κατεύθυνση.

Ένα από τα πρόσωπα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών ήταν η προγιαγιά τους, μία θεία του πατέρα τους η οποία λάτρευε τα εγγόνια της. Αλλωστε ήταν εκείνη που πολλές φορές τα κρατούσε στο σπίτι της όταν οι γονείς είχαν κάποιες δουλειές.

Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει πάθει σοκ από τις εξελίξεις, όπως και όλοι οι συγγενείς από την πλευρά του τραγικού πατέρα. Φυσικά και η οικογένεια Πισπιρίγκου είναι στο πλευρό της μητέρας και του ζευγαριού. Το ζευγάρι εξακολουθεί και αντιμετωπίζει μαζί την τραγωδία.

Στην οικογένεια πιστεύουν ότι «κάτι συνέβη στα παιδιά» αποδίδοντας τους θανάτους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος. «1% δίνουν πιθανότατα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία δίνουν αυτοί οι άνθρωποι» είπε στο pelop.gr γυναίκα συγγενής του Μάνου Δασκαλάκη. Βέβαια το «ιατρικό λάθος» δεν μπορεί να έχει γίνει και στα τρία παιδιά, και αυτό προβληματίζει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», κάποιοι όμως δηλώνουν ότι μπορεί έστω το ένα παιδί να «έφυγε» από κάτι τέτοιο. Σε σχέση με τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έδειξε κάτι, οι συγγενείς έχουν την απάντηση από καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι»!

Τι ερευνούν οι αστυνομικοί

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί που έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των κοριτσιών και οποιεσδήποτε καταγραφές υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές. συνεκτιμούν ιδιότυπες αναρτήσεις στα social media την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Επιπλέον, διερευνούν περιστατικά στο εξωτερικό -όπως στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ- που έχουν σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές αρχές.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις για τη μυστηριώδη υπόθεση. Οπως έχει γίνει γνωστό αρχικά θα κληθούν για κατάθεση επιστήμονες, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και τελευταίοι αναμένεται να κληθούν οι γονείς των παιδιών.

Σημαντική αναμένεται η κατάθεση του δ/ντη της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη.

Έδώ και πολλές ημέρες, κύρια εστίαση του ενδιαφέροντος των ερευνητών της ΕΛΑΣ αφορά τον θάνατο του τελευταίου από τα κορίτσια, της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου, που φαίνεται να σχετίζεται με ανακοπή καρδιάς, αλλά, όμως, έχει ιδιόμορφες, δραματικές ομοιότητες με τους θανάτους των δύο αδελφών της.

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί όχι μόνο γιατί απεβίωσε, αλλά και γιατί είχε την ανακοπή πριν από ένα χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, γεγονός που την οδήγησε στη συνέχεια στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου.

in.gr