«Ελπίδα»: Εντυπωσιακές εικόνες στην Αταλάντη – Πάγωσε η θάλασσα

Απερίγραπτες καταστάσεις βίωσαν – και τις συνέπειες εξακολουθούν να τις βιώνουν – οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών και της Αταλάντης από την πρωτοφανή κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε με ιδιαίτερη ένταση την περιοχή το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι πρωινές ώρες της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία ξεπέρασε κατά πολύ το ένα μέτρο, ακόμη και μέσα στην Αταλάντη έφτασε τους 70 πόντους.

Τέτοια χιονόπτωση, όπως αναφέρει το lamiareport,  οι παλαιότεροι είχαν να δουν από το ’87, όμως κάποιοι πιστεύουν ότι ίσως να ήταν ακόμη εντονότερη.

Γεγονός είναι ότι στη θάλασσα 30 πόντους δεν είχαν ξαναδεί, ενώ γύρω στις 9 το πρωί της Τετάρτης, η θάλασσα την παραλία «παλιομάγαζα» είχε παγώσει, με τον υδράργυρο να δείχνει -6ο βαθμούς Κελσίου

Οι καταστροφές που άφησε πίσω της η «Ελπίδα» είναι προς το παρόν ανυπολόγιστες, καθώς υπάρχουν αρκετές περιουσίες θαμμένες κάτω από το χιόνι.

Δρόμοι έκλεισαν, σπίτια έμειναν χωρίς θέρμανση και νερό, ενώ ελαιόδεντρα και καλλιέργειες σχεδόν καταστράφηκαν! Ζώα σε κτηνοτροφικές κι άλλες εγκαταστάσεις έμειναν αβοήθητα.