Ρέθυμνο – Κρίθηκαν ακατάλληλες δύο πτέρυγες σχολείου στον Δήμο Μυλοποτάμου – Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές

|| - OnCamera.gr

Προβλήματα αντιμετωπίζουν δύο πτέρυγες σχολείων στον Δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να κριθούν ακατάλληλες. Η μία πτέρυγα που κρίθηκε ακατάλληλη για στέγαση σχολείου είναι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος και η άλλη πτέρυγα βρίσκεται στο Γυμνάσιο Πανόρμου.

Ειδικότερα, μετά από αίτημα του Δήμου, κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. ξεκίνησε αυτοψία και έλεγχο των σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής από την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, που συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη. 

 - OnCamera.gr

Σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλιμακίου, που ανακοινώθηκαν στον Δήμο, οι βασικές πτέρυγες του 1ου Δημοτικού Περάματος και του Γυμνασίου Πανόρμου τέθηκαν εκτός λειτουργίας και οι μαθητές των τμημάτων που στεγάζονται σε αυτά μπαίνουν από σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Ο Δήμος Μυλοποτάμου δια των εκπροσώπων του βρίσκονται σε συνεχή ενημέρωση και συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες και τις διευθύνσεις των σχολείων και σύντομα θα υπάρξει μεταστέγαση των δύο τμημάτων του Γυμνασίου Πανόρμου που απαιτείται καθώς επίσης του συνόλου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαίδευση.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι λύσεις που θα δοθούν για την προσωρινή λειτουργία των δύο σχολείων έως ότου γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των καθ’ ύλη αρμόδιων υπηρεσιών.

*Φωτογραφίες: ertnews.gr