Οι ανακοινώσεις Πέτσα για τον ανασχηματισμό Δείτε live

|| - OnCamera.gr
|| - OnCamera.gr

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε λίγα λεπτά θα ανακοινώσει τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, κατόπιν επιλογής Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ώρα για τον ανασχηματισμό έφτασε. Σημείο «κλειδί» για την επιλογή των προσώπων το Ταμείο Ανάκαμψης. Από τα μέσα Ιουνίου και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ, όπου ο ίδιος, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αλλαγών στην κυβέρνηση, ο «συναγερμός» για τον επικείμενο ανασχηματισμό ήχησε για τα καλά.

Όπως όλα δείχνουν, Θόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης επιβραβεύονται από τον πρωθυπουργό για το έργο τους το τελευταίο διάστημα και αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργούς από υφυπουργούς.

Ο κ. Σκυλακάκης αναλαμβάνει και τυπικά ρόλο συντονιστή για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ο κ. Παπαθανάσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη βιομηχανία. Εξάλλου, στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει τη δημιουργία «ομάδας κρούσης» για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης με τη συμμετοχή του κ. Σκυλακάκη.

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα – οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της Οικονομίας – θα φέρουν τεχνοκράτες, όπως τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Πάνο Τσακλόγλου, που οι πληροφορίες τον φέρουν να πηγαίνει στο υπουργείο Εργασίας.

Δύο βουλευτές μπαίνουν στην κυβέρνηση, εκ των οποίων μία γυναίκα. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Ζωή Ράπτη ως υφυπουργός Υγείας και ο Νίκος Ταγαράς ως αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας.

Δείτε Live τις ανακοινώσεις Πέτσα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ