Εξαρθρώθηκε σπείρα που παρασκεύαζε απομιμήσεις αρωμάτων και άλλων προϊόντων (Βίντεο)

||
||

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν παράνομο εργαστήριο που παρασκεύαζε απομιμήσεις αρωμάτων στο Ηράκλειο, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Η σπείρα, εκτός από τα «μαϊμού» αρώματα, είχε δραστηριοποιηθεί και στη διακίνηση άλλων απομιμητικών προϊόντων όπως ρούχα, τσάντες, υποδήματα, γυαλιά ηλίου κλπ. επώνυμων εταιρειών. Το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής/ Β’ Υποδιεύθυνση, Τμήμα Η’ Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, έφτασε στην σύλληψή τους.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν επτά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, περί σημάτων και αθεμίτου ανταγωνισμού και συναφών αδικημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμα άτομα.
Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε αποθήκη σε περιοχή του Ηρακλείου, στην οποία είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό και τη χρησιμοποιούσαν ως παρασκευαστήριο απομιμήσεων αρωμάτων όπου και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα κατά το χρόνο που πραγματοποιούσαν εργασίες παρασκευής αρωμάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ειδικεύονταν στην παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επώνυμων εταιρειών και στη διάθεση απομιμητικών προϊόντων τα οποία διακινούνταν σε πανελλαδικό δίκτυο τουριστικών καταστημάτων. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ηγετικό ρόλο κατείχε ημεδαπός άνδρας, ο οποίος είχε τον γενικότερο συντονισμό και λειτουργία της ομάδας, ενώ είχε συστήσει εταιρείες με διαφορετικά στοιχεία και προέβαινε στην παράνομη εισαγωγή απομιμητικών προϊόντων τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά. Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι δύο από τα μέλη της εν λόγω ομάδας, τα οποία και συνελήφθησαν στην Αττική, προμήθευαν στον ημεδαπό τις πρώτες ύλες για την παράνομη παραγωγή των αρωμάτων.

 Εκατομμύρια προϊόντα «μαϊμού» στις αποθήκες

Επιχειρήσεις στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν σε Ηράκλειο και Αττική. Πιο συγκεκριμένα σε χώρο ο οποίος χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή αρωμάτων στο Ηράκλειο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.179.018 γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιριών, 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης η οποία προοριζόταν για την παράνομη παρασκευή αρωμάτων, 997.103 καπάκια, 997.103 βαποριζατέρ, 799.175 κουτιά συσκευασίας, 352.365 ετικέτες επώνυμων εταιριών, 244.750 λοιπά υλικά συσκευασίας, κατάλογοι, τελάρα εκτυπώσεων με σήματα εταιριών, 2.000 συσκευασίες του ενός γραμμαρίου εμπορικής κάνναβης για τις οποίες ερευνάται το νόμιμο της κατοχής, πλήθος ιατρικών μασκών μιας χρήσης μη τηρούμενης της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ημεδαπού, που κατείχε ηγετικό ρόλο, καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 635.800 ευρώ, 4.906 γουάν Κίνας, 20 δολάρια Καναδά, 227 λέι Ρουμανίας, 375 λίρες Τουρκίας, 230 δολάρια Χονγκ Κόνγκ, 32 επιταγές διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού 316.978 ευρώ, 496.720 παραποιημένα προϊόντα, όπως είδη ένδυσης, υπόδησης, αρώματα, γυαλιά ηλίου, τσάντες, ζώνες, καπέλα, μαγιό κλπ. και πλήθος διαφόρων εγγράφων.

Επιπλέον, σε περιοχές της Αττικής πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους εταιριών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρώματα-μήτρες επώνυμων εταιριών, στάμπες επώνυμων εταιριών, σταμπωτικά μηχανήματα, σφραγίδες και μήτρες επώνυμων προϊόντων, 28 φιαλίδια (μεταλλικά, γυάλινα) με ενδείξεις διαφόρων επώνυμων αρωμάτων, 30 κλισέ σημάτων διαφόρων επώνυμων εταιριών, 55 φιλμ σημάτων επώνυμων αρωμάτων, 560 ετικέτες επώνυμων εταιριών και τιμολόγια.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Η’/Ελέγχου Κανόνων Διακίνησης, αγοράς προϊόντων και παροχής υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, θα οδηγηθούν αρμοδίως.