Παίδων Πεντέλης – Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι

||

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης μετά τη μαζική συγκέντρωση που είχαν πραγματοποιήσει στην είσοδο του νοσοκομείου τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου αφού είναι αντίθετοι με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν οι εφημερίες του νοσοκομείου και να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο και μόνο.

Να σημειωθεί ότι αύριο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε το νοσοκομείο, ούτε το εμβολιαστικό κέντρο.

 

Η ανακοίνωση των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης

«Μετά την πρωτοφανή και αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας στις 06/01/2022 να ανασταλούν οι εφημερίες του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, διενεργήθηκε σήμερα 12/01/2022 συνέλευση των εργαζομένων παρουσία της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.
Αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον Υπουργό Υγείας.

Μετά την εμμένουσα στάση του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ώρες εφημερίες, αποφασίζουμε:

24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης»

 

in.gr