Κρήτη – Πρόστιμα σε επιχειρήσεις για ωράριο και μάσκες

|| - OnCamera.gr

Συνολικά 2.317 ελέγχους πραγματοποίησαν το τελευταίο 24ωρο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Κρήτη για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού αλλά και για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στα Χανιά συνελήφθη ο ιδιοκτήτης μπαρ καθώς λειτουργούσε την επιχείρηση του μετά τα μεσάνυχτα και πιο συγκεκριμένα μέχρι τη 1:30 εξυπηρετώντας 25 πελάτες.

Σε βάρος του επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ αλλά και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ πρόστιμα ύψους 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους 25 θαμώνες του νυχτερινού κέντρου.

Πρόστιμα και για μάσκες

Στα Χανιά επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς είχε τοποθετήσει σταχτοδοχεία στα τραπέζια.

Πρόστιμα, σύμφωνα με την cretalive για τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους επιβλήθηκαν και σε πεζούς. Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού σε 3 πολίτες στα Χανιά, σε 9 στο Λασίθι και σε 3 στο Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο, επίσης, πρόστιμα επιβλήθηκαν σε δύο υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος επειδή δεν φορούσαν μάσκα αλλά και στους ιδιοκτήτες των δύο επιχειρήσεων επειδή είχαν επιτρέψει στους εργαζόμενους να εξυπηρετούν χωρίς να έχουν λάβει τα προβλεπόμενα μέτρα αυτοπροστασίας.

in.gr