Σοφία Μπεκατώρου – Οι φορείς γνωρίζουν – Μετά από 37 καταγγελίες, όλοι παραμένουν στις θέσεις τους

|| - OnCamera.gr

Η εκπομπή Live News του MEGA, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, έφερε στο φως μια νέα σοκαριαστική καταγγελία για αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής, η οποία βίωσε σεξουαλική κακοποίηση από προπονητή της.

Η Σοφία Μπεκατώρου τοποθετήθηκε για την υπόθεση αυτή, κάνοντας λόγο για απίστευτη στασιμότητα στις υποθέσεις που ήρθαν στην επιφάνεια στο πρόσφατο παρελθόν.

Αναφερόμενη στο θέμα των καταγγελιών της αθλήτριας Μαρίας Παπάκου, η Σοφία Μπεκατώρου, η γυναίκα που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, δίνοντας το παράδειγμα σε πολλές άλλες, και έγινε το σύμβολο του ελληνικού #metoo, είπε ότι όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά δεν κάνουν κάτι:

«Οι φορείς γνωρίζουν. Γνωρίζει η Ομοσπονδία, γνωρίζει η Ολυμπιακή Επιτροπή και το υπουργείο και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι, δεν έχουν κληθεί σε απολογία οι άνθρωποι που κατηγορούνται και βρίσκονται σε χώρους με παιδιά».

Και συμπλήρωσε: «Πρέπει να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε αν γίνονται ή αν δεν γίνονται αυτά, αλλά πώς θα σταματήσουν οι συμπεριφορές αυτές και αν θέλουμε έναν υγιή αθλητισμό».

«Νιώθω ότι πρέπει να αντιδράσει το αθλητικό κίνημα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κανένας μηχανισμός που να κινητοποιείται όταν υπάρχουν 37 καταγγελίες. Ξαφνικά αυτές οι αθλήτριες, ξύπνησαν και είπαν κάτι από τη φαντασία τους;», κατέληξε η Σοφία Μπεκατώρου.

in.gr