ΕΙΝΑΠ – Συνοδός ασθενούς που πέθανε από κοροναϊό προπηλάκισε γιατρό στο «Κωνσταντοπούλειο»

|| - OnCamera.gr

Συνοδός ασθενούς, που πέθανε από κοροναϊό, στο νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο, στη Νέα Ιωνία επιτέθηκε και προπηλάκισε γιατρό, ενώ προχώρησε και σε απειλές κατά του προσωπικού.

Το περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στηλιτεύοντας τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου, η οποία αντί να στηρίξει τη γιατρό, που δέχτηκε την επίθεση, περιορίστηκε να της προτείνει απλά, να κινηθεί νομικά απέναντι στο δράστη.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Πιο αναλυτικά η ΕΙΝΑΠ, σε επιστολή της προς τη διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου», την οποία κοινοποιεί μεταξύ άλλων στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τα ΜΜΕ, αναφέρει:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει την επίθεση και προπηλακισμό συναδέλφου γιατρού καθώς και τις απειλές που δέχτηκε το προσωπικό της κλινικής ακόμα και για τη ζωή του, από συνοδό ασθενούς, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, στις 25/11/21 στην κλινική covid του νοσοκομείου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ».

Δυστυχώς, έχουμε ξαναδεί αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, για τη στάση της απέναντι στο γεγονός αυτό – αφού αυτό που έκανε ήταν να προτείνει στη συνάδελφο να κινηθεί νομικά απέναντι στον δράστη και η στήριξή της εξαντλήθηκε σε δεσμεύσεις για νομική και οικονομική συμβολή– ενώ έπρεπε η ίδια «να μπει μπροστά» για να προστατέψει και να υποστηρίξει τη γιατρό, εφόσον το συμβάν έλαβε χώρα στο νοσοκομείο.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση και τη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου να ξεκινήσουν άμεσα τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατέψει το προσωπικό και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως έχει υποχρέωση!

Η ΕΙΝΑΠ πάντα ήταν και θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου!»

in.gr